hu HUN
Kosár tartalma: 0 tétel
Szállítás >

Jogi- és adatvédelmi nyilatkozat (ÁSZF)

 ÜZEMELTETŐ / CÉGADATOK


A Make Up Plaza magyar tulajdonú cég.

Üzemeltetői, Adatkezelői-, Adatfeldolgozói és cégadatok:

Cégnév:
Biobronz Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített cégnév: BioBronz Kft.
Székhely: MAGYARORSZÁG H-2483 Gárdony, Velencei-tó, Szabadság utca 16.
Postacím, levelezési cím: H-2483 Gárdony, Velencei-tó, Szabadság utca 16.
Adószám: 22635806-2-07
Közösségi adószám: HU22635806
Cégjegyzékszám: 07-09-018223
Európai Egyedi Azonosító: HUOCCSZ.07-09-018223
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-84678/2015.
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága
Csomagküldő nyilvántartási szám: B-56 (2010.)
Statisztikai szám: 22635806-4791-113-07
Elektronikus elérhetőség: info@makeuplaza.hu
Honlap címe: www.makeuplaza.hu
Telefonos elérhetőség: 00 36 20 94 66 118
Kontakt személy neve: Kernya G. ZoltanBANKI ADATOK BELFÖLDI ÁTUTALÁS ESETÉN
(kizárólag magyar forint utalható forint alapú magyar számlaszámról)

Számlavezető Bankintézmény neve: Raiffeisen Bank
Számlavezető Bankintézmény címe: H-1054 Budapest, Akadémia u. 6.
BioBronz Kft. bankszámlaszáma: 12023204-01214295-00100001


BANKI ADATOK NEMZETKÖZI UTALÁS ESETÉN
(ha külföldről indít utalást):

FIGYELEM! Kizárólag magyar forint (HUF) utalható külföldről. Amennyiben más valutanemben utal, úgy a küldő fél fizeti a banki költségeket. A banki költségekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál még az utalást megelőzően!

MAGYARORSZÁG (magyar forint utalása külföldről Magyarországra / HUF):
BioBronz Kft. számlaszáma: 12023204-01214295-00100001
BioBronz Kft. számlaszáma (IBAN formátum): HU47-1202-3204-0121-4295-0010-0001
SWIFT CODE: UBRTHUHB

 ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

Jelen Általános Szerződési Feltételek nyelvezete: magyar
A szerződésre alkalmazandó jog: a magyar jog

A Jogi- és adatvédelmi nyilatkozat, a Vásárlási feltételek és a Szállítási- és fizetési feltételek menük minden pontja része az Általános Szerződési Feltételek-nek.

Kérjük, amennyiben vásárlója vagy aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűvé tekinti magára nézve. 

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, későbbiekben nem kereshető vissza, kizárólag elektronikus formában kerül  megkötésre és semmilyen magatartási kódexre nem utal. Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi az összes menüpont minden tartalma, melyet felhasználás és/vagy vásárlás előtt olvasson el figyelmesen. Vevő és Eladó között a szerződés elektronikus úton jön létre. Vevő oldalunkon való regisztrálásával elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti az Általános Szerződési Feltételt és valamennyi feltételt.


A Make Up Plaza Webáruház sminktermékeket, kozmetikumokat és kozmetikai eszközöket forgalmaz. A termékeinkről többet megtudhat a Rólunk menüpont alatt. 

A BioBronz Kft. Magyarország bármely területére - ahova a Magyar Posta Zrt. szállít - kipostázza a webáruháztól való megrendeléseket. A termékek jelenleg webáruházunkból elektronikus úton, házhoz szállítással, vagy postán maradó szállítási szolgáltatással rendelhetőek meg.

A megrendelések leadása internetes áruházunkba kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.makeuplaza.com webcímen regisztrációt követően vagy regisztráció nélkül. A telefonon, e-mailen, postai levélben történő rendeléseket nem tudjuk elfogadni.

Az árucikkek mellett feltüntetett vételár tartalmazza az általános forgalmi adót, mely 27% (továbbiakban: Áfa). A szállítási díj külön fizetendő, melyről a Szállítási- és fizetési feltételek menüpontban tájékozódhat. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A termékek árainak változtatásának a jogát fenntartjuk.

A csomagok kiszállíttatása közvetített szolgáltatásunk, így azok időbeni pontosságáért a felelősséget nem vállaljuk.

A makeuplaza.com webáruházban való regisztráció során az általános adatok, szállítási- és számlázási adatok megadására kerül sor. A regisztráció és az adatok megadása önkéntes és ingyenes. Adatait bármikor módosíthatja, törölheti írásban, levélben, elektronikus levélben vagy telefonon. A regisztráció során megadott Felhasználó név és Jelszó titkosságának megőrzése a Felhasználó felelőssége.

A Vevő/Felhasználó a makeuplaza.com webáruházban történő megrendelésével, a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével egyidejűleg elfogadja és tudomásul veszi jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt, nyilatkozatot, a vásárlási- és szállítási, valamint az Általános Szerződési Feltételt és a weboldal minden feltételének, nyilatkozatnak pontjával egyetért, kötelező érvényűvé tekinti magára nézve.

A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. A szerződés a megrendelés visszaigazolásakor lép érvénybe. Megrendelésének törlését, módosítását a csomag postára történő feladását megelőzően Ön bármikor megteheti e-mailban vagy telefonon.

A Vevő által leadott megrendelés kizárólag az info@makeuplaza.hu e-mail címünkről történő visszaigazolásunk után lép érvénybe. A megrendelést legkésőbb 24 órán belül visszaigazoljuk és listázzuk a megrendelt terméke(ke)t, azok árát, a szállítási költséget, a postára adás, illetve érkezés várható időpontját. A nem valós, vagy nem működő e-mail cím, valamint a valótlan adatok megadása megrendelés során a BioBronz Kft. a makeuplaza.com nem vállalja a felelősséget sem a szállítási késedelmekért, meghiúsulásáért, sem pedig az ebből adódó semminemű károkért Vevő felé.

A Felek közötti szerződés tárgyát képezi:
A Felek közötti szerződés a megrendelés visszaigazolásakor jön létre. A szerződés tárgya a BioBronz Kft. makeuplaza.com internetes webáruházában található valamennyi beárazott, raktáron lévő vagy rendelhető termék. A feltöltés alatt lévő termékek, valamint a nem elérhető termékek nem képezik a szerződés tárgyát. Az elérhető, kosárba helyezhető és rendelhető termékek mellett megtalálja a termékinformációkat, melyeket folyamatosan töltünk vagy karbantartunk. Az árucikkek mellett feltüntetett vételár tartalmazza az általános forgalmi adót, mely 27% (továbbiakban: Áfa). Azoknál a termékeknél ahol "0", azaz Nulla Ft-os ár szerepel, azok jelenleg nem kaphatóak, nem képezik a szerződés tárgyát.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben, melyet minden esetben egyeztetünk a Megrendelővel. A termék vételárának előre történő kifizetése esetén a teljes összeget visszautaljuk saját költségünkön Megrendelő részére.

A termékek mellett feltüntetett árak változtatásának a jogát fenntartjuk.


Kérjük, olvassa el figyelmesen a
    - Jogi- és adatvédelmi nyilatkozat,
    - a Vásárlási feltétek,

    - és a Szállítási- és fizetési feltételek
menüpontokat, mely az ÁSZF elválaszthatatlan együttes részét képezik.


A Webáruház működésével, megrendelési- és szállítási folyamatával, valamint a termékinformációkkal kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken (Kapcsolat menüpont) rendelkezésére állunk.

SZERZŐI JOGOK

A makeuplaza.com internetes megjelenésének oldalai, teljes weboldala szerzői jogvédelem alatt állnak. Szövegek, szövegrészek és a www.makeuplaza.com tulajdonát képező képanyagok felhasználásához a BioBronz Kft. előzetes írásbeli engedélyére van szükség. A szerzői jogvédelem különösen vonatkozik az oldalak letöltésére, más médiában, weboldalon történő felhasználására. A weboldalon megjelenített tartalom egészét és részeit kizárólag az engedélyünkkel lehet bármilyen módon felhasználni, mint kereskedelmi, mint egyéb céllal.

A makeuplaza.com saját képeit és sajtóképeit közzé lehet tenni, de ebben az esetben jól láthatóan és kiolvashatóan (előre egyeztetett betűnagyságban) kell szerepelnie a Make Up Plaza logojának, elnevezésének, elérhetőségének és a „Minden jogo fenntartva” szövegnek. Továbbá a Kérelmező köteles írásban értesíteni a BioBronz Kft-t („Kapcsolat” menüpont) a megjelenést megelőzően a megjelenés helyéről, idejéről. Az ilyen jellegű felhasználás költségmentes.

A makeuplaza.com nem vallja magáénak az oldalán megjelent összes képet, grafikát, hang- és videofelvételt kivéve akkor, ha az egyértelműen a makeuplaza.com szellemi terméke. Ebben az esetben a szerzői jog kizárólag a BioBronz Kft-t illeti meg. Az ilyen grafikai, hang- és videofelvételek, illetve más elektronikus vagy papírra nyomtatott kiadványban szereplő szöveg reprodukálása vagy használata hozzájárulásunk nélkül tilos. Valamennyi vizuális tartalom szerzői joga a megfelelő tulajdonos(ok)é, melyet feltüntetünk. Ha bármelyik kép szerzői joga az Öné és nem kívánja, hogy a makeuplaza.com oldalán megjelenjen, kérem, jelezze írásban vagy telefonon, és a tartalmat a lehető leghamarabb eltávolítjuk.

 ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ, SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE, HÍRLEVÉL, ADATKEZELŐK

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84678/2015.

Tájékoztatjuk, hogy a 2018. május 25-től kötelező érvényű, az Európai Unió által elfogadott Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) értelmében változások lépnek érvénybe, melyek a felhasználóink személyes adatainak még szélesebb körű védelmét szolgálják. Az új rendeletnek megfelelően továbbra is biztosítjuk személyes adatainak biztonságos és jogszabályszerű kezelését. 
Ez a tájékoztató a BioBronz Kft. Adatkezelési tájékoztatója, melyben megtalálja, hogy milyen adatait mi alapján és milyen célból kezeljük, valamint tájékoztatást kap arról, hogy a kezelt adataival kapcsolatban milyen jogai vannak.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
a személyes adatok kezeléséről


Az Európai Unió Általános adatvédelmi rendelete (továbbiakban: General Data Protection Regulation, GDPR), valamint a hatályos információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Info tv.) alapján a Make Up Plaza (továbbiakban: BioBronz Kft.) mint adatkezelő a jelen tájékoztatóval tájékoztatja felhasználóit, illetve az oldalon regisztrálni szándékozókat, továbbá az egyéb érintetteket a személyes adatok kezelésével kapcsolatos információkról.

I. Adatkezeléssel összefüggő általános tájékoztatás
1. Az adatkezelés fő célja:
a BioBronz Kft. a felhasználók személyes adatait csak a konkrét vásárlással összefüggésben használja fel.
A hírlevélre külön kell feliratkozni és nem feltétele az áruházból való vásárlásnak.

Az Ön adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk határozatlan időtartamig, vagy a törlés kéréséig.

A BioBronz Kft. az Ön személyes adatait bizalmasan kezeli, mint Adatkezelő és azt harmadik félnek át nem adja, kivétel az Adatfeldolgozók. A megrendelés teljesítéséhez szükséges szállító partnernek a szállításhoz szükséges adatokat adjuk ki, továbbá szoftwer üzemeltető részére, illetve hatósági felkérés alapján. Az adatokat kizárólag a BioBronz Kft. részére gyűjtjük és dolgozzuk fel a cég gazdasági feladatának teljesítéséhez betartva a személyes adatok védelméről és kezeléséről szóló jogszabályok előírásait. 


HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁS

A hírlevélre való feliratkozás ingyenes és önkéntes. A feliratkozással Ön hozzájárul ahhoz, hogy a BioBronz Kft. által üzemeltetett áruházak az Ön részére tájékoztató és reklám céllal hírleveleket küldhessen. Harmadik félnek adatait nem adjuk át. Amennyiben rendszeresen információkat szeretne kapni a BioBronz Kft. aktuális ajánlatainkról és újdonságainkról, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre. Hírlevelünkről bármikor leíratkozhat a hírlevélben megtalálható leíratkozó link segítségével, vagy levélben, vagy telefonon is kérheti leíratkozását.


ADATKEZELŐ: ITT

ADATFELDOLGOZÓK ADATAI

1./
Név: LIW Intermedia Kft. (informatika)
Cím: 8000 Székesfehérvár, Távirda utca 2/A
Telefon: +36 22 315 027
E-mail cím: info@liw.hu


Tárolt adatok:
Bankkártyás fizetés esetén: kártyabirtokos neve

2./
Név: Magyar Posta Zrt. (szállítás)
Cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Telefon: +36 06 40 46 46 46 vagy +36 06 1 767 8282
E-mail cím: ugyfelszolgalat@posta.hu

3./
Név: Sprinter Futárszolgálat Kft. (szállítás)

Cím: 1725 Budapest, Pf. 117.
Telefon: +36 1 803 6300
E-mail cím: pickpackpont@sprinter.hu

4./
Név: GLS Hungary (szállítás)
Cím: 2351 Alsónémedi, Európa utca 2.
Telefon: +36 1 802 0265
E-mail cím: info@gls-hungary.com

5./
Név: Kontiti Kft. (könyvelés)
Cím: 6481 Velence, Csokonai utca 92.
Telefon: 06-30/204-6416
E-mail cím: kontiti@mailbox.hu

6./
Név: Packeta Hungary Kft. (szállítás)
Cím: 1044 Budapest, Ezred utca 1-3.B2/11. épület
Telefon: (06-1) 400-8806
E-mail cím: invoice@packeta.hu

7./
Név: Worldline Financial Services (Europe) S.A. (bankkártyás fizetés)
Cím: 8070 Luxembourg, Atrium Business Park 33, rue du Puits Romain, R.C.S. Luxembourt: B144087
Telefon: +35 22 088 0227
E-mail: worldline.com/merchant-services

Adatkezelés célja és a tárolt adatok

A szervereink által automatikusan naplózott információk. Szervereink automatikusan naplózzák felhasználóink IP-címét, az általuk használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és néhány más információt (részletek lentebb). Ezeket az információkat kizárólag összesített és feldolgozott formában hasznosítjuk, szolgáltatásaink esetleges hibáinak kijavítása, minőségük javítása érdekében és statisztikai célokra.

Tárolt adatok
Megrendelés során:
- Felhasználó név,
- Név,
- E-mail cím,
- Telefonszám,
- Számlázási adatok,
- Szállítási adatok.

Hírlevél során:
- E-mail cím,
- Felhasználó név

Név: LIW Intermedia Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Távirda utca 2/A
Telefon: +36 22 315 027
E-mail cím: info@liw.hu
Tárolt adat: 
- Simple Pay fizetés esetén: kártyabirtokos neve

A Felhasználó bármikor tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről. A Felhasználó kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 naponbelül írásban adja. A kérelmet az Adatkezelő ügyfélszolgálati e-mail címére kell elküldeni.

Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Bírósági jogérvényesítés

A Felhasználó személyes adatok védelméhez fűződő jogának megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálata

Az Info tv. 52. §-a alapján bárki a NAIH-hoz fordulhat, ha véleménye szerint személyes adatainak kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll, kivéve ha az adott ügyben bírósági eljárás van folyamatban. A NAIH-hoz tett bejelentése miatt senkit sem érhet hátrány. A bejelentőt a közérdekű bejelentővel azonos védelem illeti meg. A NAIH-hoz illetékmentesen és formai kötöttség nélkül intézhető beadvány. A NAIH honlapja az alábbi címen érhető el: www.naih.hu

Az adatkezeléssel érintett személyek köre
Kiterjed valamennyi regisztrált felhasználóra és hírlevélre feliratkozóra. Ezen érintetti körön túl a BioBronz Kft-vel kapcsolatot létesítők, érdeklődők (az általuk megadott adatok tekintetében - telefon, e-mail), a regisztrálni szándékozók,  pályázatra, játékra jelentkezők személyes adataira (érintettekre). 

Az adatkezelés jogalapja
Az adatkezelés GDPR értelmében a (leendő) regisztrált tag és a BioBronz Kft. között létrejött szerződés alapján történik, azaz a regisztráláskor és/vagy hírlevélre való feliratkozáskor megadott személyes adatokat a „szerződés teljesítéséhez szükséges adatkezelés” jogalapon kezeli. A szerződés teljesítéséhez szükséges adatkezelés, mint jogalap a leadott rendelés visszaigazolásakor, valamint a regisztráció, vagy hírlevélre való feliratkozás során keletkezik. 

A BioBronz Kft. adatkezelésének törvényi jogalapjai
- GDPR: az Európai Parlament és a Tanács 2016. április 27-i (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról. 
- Az Európai Parlament Rendelete: a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról való rendelkezés.
- Info tv.: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.
A törvény célja az adatok kezelésére vonatkozó alapvető szabályok meghatározása annak érdekében, hogy a természetes személyek magánszféráját az adatkezelők tiszteletben tartsák (valamint a közügyek átláthatósága a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez fűződő jog érvényesítésével megvalósuljon). 
- Fvt.: 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről. A törvény biztosítja a fogyasztói érdekek - különösen a biztonságos áruhoz és szolgáltatáshoz, a vagyoni érdekek védelméhez, a megfelelő tájékoztatáshoz és oktatáshoz, a hatékony jogorvoslathoz, továbbá a társadalmi szervezeteken keresztül történő fogyasztói érdekképviselethez fűződő érdekek – védelmét.
- Grt.: 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól. 
Az Országgyűlés a polgárok, így különösen a fiatalkorúak egészségének védelme, a társadalom rendjére káros hatások visszaszorítása, valamint - a gazdasági hatékonyságot és a társadalmi jólétet szolgáló piaci verseny fenntartása érdekében - az üzleti tisztesség követelményeit betartó vállalkozások érdekeinek védelme céljából, a szakmai önszabályozás gyakorlatának jelentőségét elismerve és e célból az önszabályozás keretében létrehozott magatartási kódexek betartásának ellenőrzését megerősítve, az itt megemlített törvényt alkotja.


Az adatkezelés időtartama 
Határozatlan, visszavonásig vagy a törlés kéréséig.

Az adatkezelés módja
Adatközlés harmadik fél irányába nem történik, kizárólag az adatfeldolgozók részére.

Adattovábbítás

Kezelt adatok köre és célja
- Vezetéknév, keresztnév (azonosítás, szállítás)
- Felhasználó név (azonosítás)
- Nem (férfi/nő) - nem kötelező adatmegadás (statisztika)
- Születési év - nem kötelező adatmegadás (statisztika)
- Aktív, működő e-mail cím (azonosítás bejelentkezéséhez, csomagkód megküldése, kapcsolattartás)
- Szállítási cím (név, irányítószám, ország, település, közterület neve, házszám, emelet) (szállítás)
- Számlázási cím (név, irányítószám, ország, település, közterület neve, házszám, emelet) (számlázás)
- Telefonszám (mobil, vezetékes) (kapcsolattartás)
- Ország megadása (szállítás)
- Jelszó (azonosítás bejelentkezéséhez)
- Hírlevélre történő feliratkozás (ingyenes, önkéntes) (kapcsolattartás, információ nyújtása)
- Üzenet hagyása, egyéb kérés, kérdés (válaszadáshoz) (kapcsolattartás)

Álláspályázatra jelentkező természetes személyek adatainak kezelése
adatkezelő lehetővé teszi az érintettek számára, hogy az általa meghirdetett álláspályázatra jelentkezzenek a hirdetésben meghatározott úton vagy módon, ill. kiírt álláspályázat nélkül, hozzá jelentkezzenek. Az érintettek köre: minden természetes személy, aki az Adatkezelőhöz valamilyen munkakör létesítése céljából jelentkezik.

A kezelt adatok köre és célja:
- Vezetéknév, keresztnév (azonosítás)
- Születési hely, idő (azonosítás)
- Megpályázott pozíció (jelentkezés beazonosításához)
- Különleges adat (pl. betegség, szenvedély feltüntetése) különleges adat kezelésére csak akkor kerül sor, ha az a pozíció betöltésének elbírálásához szükséges 
- Korábbi munkahely neve és az ott eltöltött időszak (pozíció betöltésének elbírálásához szükséges a munkatapasztalat)
- Tapasztalatok (pozíció betöltésének elbírálásához szükséges a munkatapasztalat)
- Iskolai végzettség (pozíció betöltésének elbírálásához szükséges az iskolai végzettség)
- Nyelvismeret és annak foka (pozíció betöltésének elbírálásához szükséges)
- Önéletrajz egyéb adatai (pozíció betöltésének elbírálásához szükséges az önéletrajz, és annak munkakörhöz releváns adatai)
- Motívációs levél (pozíció betöltésének elbírálásához szükséges a motivációs levél)
- A megküldött adatok jelentkezést követő 1 évig történő kezeléséhez való hozzájárulás jelzése, ha az érintett nem nyer felvételt (tárolás önéletrajzzal) ki nem választás esetén történő adatkezelés jogalapjához szükséges
- Időpont (felvételi alkalmasság meghatározásához szükséges)

- Az adatkezelés célja: a jelentkezés munkakör betöltésére, valamint a kapcsolattartás.
- Adatkezelés időtartama: cél megvalósulásáig, vagy érintett hozzájárulása alapján a jelentkezést követő 1 év leteltéig, vagy érintett időközben tett törlési igényéig.
- Adatközlés harmadik fél irányába nem történik.
- Az adatkezelés módja: elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik.

Promóciókhoz, pályázatokhoz, akciókhoz, nyereményjátékokhoz kapcsolódó adatkezelések
a BioBronz Kft. lehetővé teszi az érintettek számára, hogy a személyes adataik megadásával a BioBronz Kft. által meghirdetett pályázatokban, nyereményjátékokban, akciókban és promóciókban részt vegyenek, az adott vonatkozó szabályok alapján. Az aktuális pályázatokkal, nyereményjátékokkal, akciókkal és promóciókkal kapcsolatos szabályzatok és a részvételhez szükséges kitöltendő dokumentumok elérhetőek a BioBronz Kft. honlapján (www.makeuplaza.hu). A
részvétel önkéntes hozzájáruláson alapul.
- Az adatkezelés célja: az érintettek azonosítása a sorsolás vagy elbírálás során, valamint a kapcsolattartás.
- Az érintettek köre: minden természetes személy, aki az Adatkezelő által szervezett nyereményjátékon, akción, pályázaton adatainak megadásával részt kíván venni.

A kezelt adatok köre és célja:
- név (azonosítás)
- felhasználó név (azonosítás)
- jelszó (azonosítás bejelentkezéshez)
- telefonszám (kapcsolattartás)
- e-mail cím (azonosítás, kapcsolattartás)
- szállítási cím (szállításhoz)

Adatközlés harmadik fél irányába nem történik.
Adatkezelés időtartama: azonosítási és kapcsolattartási adatok vonatkozásában azon jogviszonyból eredő jogok és kötelezettségek érvényesíthetőségének elévüléséig tart, amely jogviszony kapcsán az Adatkezelő a személyes adatokat kezeli, olyan adatok vonatkozásában, amelyek bizonylatokra kerülnek, és a bizonylat a könyvviteli elszámolást támasztja alá, az adatkezelés időtartama a 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján legalább 8 év.
Az adatkezelés módja: elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik. Az érintettek a hozzájárulásukat bármikor, korlátozás nélkül és ingyenesen visszavonhatják. 

Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
- Az érintett – a nyereményjáték szabályai szerint – adatainak megadásával jelentkezhet a nyereményjátékra.
- Adatkezelő a nyereményjáték szabályai szerint elektronikusan és/vagy papír alapon rögzíti az adatokat és végrehajtja a sorsolást és/vagy elbírálás.
- Adatkezelő a nyerteseket a megadott elérhetőségeiken kiértesíti a szabályzatnak megfelelően.
- Adatkezelő az adott játékszabály, kiírt pályázat szerint, a nyertesek neveit a weboldalon és közösségi média felületén elérhetővé teheti más érintettek, valamint harmadik személyek számára, ezért felhívja az érintettek figyelmét, hogy ennek tudatában mérlegeljék és nyilatkozzanak a nyereményjátékon, pályázaton történő részvétel lehetőségét.
- Érintett, az adatkezelés céljával összhangban, önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy megadott elérhetőségein keresztül Adatkezelő vele kapcsolatba lépjen, hogy őt a nyereményjáték, pályázat esetleges ellehetetlenüléséről tájékoztassa, vagy a nyeremény átvételét pontosítsa, érintett esetleges panaszát megválaszolja, vagy panaszával kapcsolatos egyéb lépéseket tegyen. 


 A FELHASZNÁLÓK JOGAI, JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

A felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatban a következő jogok illetik meg:
- A felhasználók jogosultak arra, hogy a BioBronz Kft-től tájékoztatást kapjanak személyes adatainak kezeléséről, (tájékoztatáshoz való jog)
- A személyes adataikhoz hozzáférjenek, (hozzáféréshez való jog)
- A személyes adataik helyesbítését kérjék, (adathelyesbítéshez való jog)
- Az adataikat töröltessék, elfeledtethessék, (törléshez-, elfeledtetéshez való jog)
- Az adataik kezelésének korlátozását kérjék, (korlátozáshoz való jog)
- Az adathordozhatósághoz való jogukkal élhessenek, (adathordozhatósághoz való jog)
- A tiltakozásukat fejezzék ki az adatkezelés ellen, (tiltakozás adatkezelés ellen)
- Tiltakozzanak az automatikus döntéshozatal ellen,
- Jogai megsértésének vélelmezése esetén az illetékes felügyeleti hatóságot, vagy az illetékes bíróságot jogorvoslatért megkereshessék. (jogorvoslati lehetőség) 

Tájékoztatáshoz való jog:
a BioBronz Kft., annak érdekében, hogy az érintettek személyes adataik kezelésére vonatkozóan mindenkor tájékoztatva legyenek, a www.makeuplaza.hu honlapján elérhetővé teszi az aktuális Adatkezelési  Tájékoztatóját. A BioBronz Kft. a regisztrálás és a hírlevélre való feliratkozás során (játék, pályázat) minden alkalommal, amikor az érintettektől adatot vesz fel, tájékoztatja az érintetteket arról, hogy a BioBronz Kft. honlapján megtalálható mindenkor hatályos Adatkezelési tájékoztató. A tájékoztatóban az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, amennyiben adattovábbítás történik, ennek tényéről, a szervezet nevéről, elérhetőségéről, aki felé az adatokat továbbították, adatfeldolgozás tényéről, érintett jogairól és jogorvoslati lehetőségekről az adatkezelést megelőzően tájékozódhat. Az érintett bármikor kérhet írásbeli tájékoztatást a rá vonatkozó adatkezelésekről, tehát arról, hogy
- milyen adatait kezeli a BioBronz Kft. (a kezelt adatok köre),
- honnan szerezte meg azokat az adatait (az adatok forrása),
- milyen célból kezeli a BioBronz Kft. az adatait (az adatkezelés célja),
- mi alapján kezelheti a BioBronz Kft. az adatait (az adatkezelés jogalapja),
- mikortól és meddig kezeli a BioBronz Kft. az adatait (az adatkezelés időtartama),
- vesz-e igénybe a BioBronz Kft. az adatkezeléshez adatfeldolgozót,
- ha igénybe vesz, akkor: kit (mi az adatfeldolgozó neve), mi az elérhetősége (mi az adatfeldolgozó címe), mit csinál az adatokkal (mi az adatkezeléssel összefüggő tevékenység),
- hozzáférhet-e és tett-e bárki valamit jogellenesen az adataival (tájékoztatás az adatvédelmi incidens körülményeiről), és ha igen: milyen hatással volt; mit tett a BioBronz Kft. az incidens elhárítása érdekében,
- a BioBronz Kft. továbbította-e bárkinek a felhasználó adatait, és ha igen: mi jogosította fel a BioBronz Kft-t erre (mi az adattovábbítás jogalapja); kinek továbbította (ki az adattovábbítás címzettje).

A BioBronz Kft. a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül, közérthető formában, írásban adja meg a tájékoztatást. Egyes törvényekben meghatározott esetekben a BioBronz Kft. a törvényi rendelkezések alapján a tájékoztatást meg kell tagadnia. 

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg, amelynek mértéke 1000,- Ft/tájékoztatás. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatok jogellenes kezelése kerül megállapításra, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

Hozzáféréshez való jog
A érintettek jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjanak arról, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, akkor jogukban áll hozzáférést kérni a személyes adatokhoz és az alábbi információkhoz:
- az adatkezelés céljairól,
- a személyes adatok kategóriáiról,
- az adatkezelés címzettjeiről, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, - az adatok tárolásának időtartamáról,
- amennyiben nem a felhasználótól, regisztrálótól, feliratkozótól gyűjtötték az adatokat, akkor azokra vonatkozó minden információról. Ilyenkor az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát a felhasználó rendelkezésére bocsátja. Ha a felhasználó elektronikus úton nyújtotta be a kérelmét, akkor az adatkezeléssel kapcsolatos minden információt is elektronikus formában kell a rendelkezésére bocsátani. A felhasználók a BioBronz Kft. weboldalán (www.makeuplaza.hu) regisztráció után tájékozódhatnak a BioBronz Kft. által róluk nyilvántartott személyes adatokról. A BioBronz Kft. élőszavas telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet (+36 20 94 66 118), ahol az érintettek azonosítás után választ kaphatnak kérdéseikre, vagy bejelentést tehetnek.

Adathelyesbítéshez (módosításhoz) való jog
Az érintettek kérhetik adataik módosítását a már elküldött megrendelő lapon, ha az nem naprakész vagy hibás, ill. változott. A felhasználók kötelesek a rendelés leadásakor az aktuális rendeléshez tartozó aktuális adataikat feltüntetni a megrendelő lapon. A felhasználó adatváltozási kötelezettségének elmulasztásából eredő következményekért felelősség a felhasználót terheli. A felhasználó adatait saját maga szerkeszti meg regisztrációt követően a BioBronz Kft. honlapján a Profilom/Adatmódosítás menüpont alatt.

Az adat törléséhez való jog (elfeledtetéshez való jog)
A felhasználók jogosultak arra, hogy kérésükre az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rájuk vonatkozó személyes adatokat. Az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettekre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
- a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték,
- a felhasználó visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, 
- a felhasználó tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
- a személyes adatokat jogellenesen kezelték,
- a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Az érintettek kérhetik a személyes adataik törlését, abban az esetben, hogyha a fent felsoroltak közül valamelyik indok fennáll, ami azt jelenti, hogy a BioBronz Kft. a törölni kívánt adatokat tovább már nem kezelheti. 

Megjegyzés: olyan adatnak a törlését nem végezheti el a BioBronz Kft., aminek a kezelését jogszabály, törvény írja elő, vagy szerződés teljesítéséhez szükséges. Ezeket az adatokat a BioBronz Kft. köteles a jogszabályban előírt időtávok figyelembevételével megőrizni és csak ezen időszakok lejárta után lehetséges a törlést elvégezni.

Adatkezelés korlátozásához való jog
A felhasználók jogosultak arra, hogy kérésükre az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:
- a felhasználók vitatják a személyes adataik pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
- az adatkezelés jogellenes, és az érintettek ellenzik az adatok törlését, és ehelyett kérik azok felhasználásának korlátozását;
- az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintettek igénylik azok megőrzését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
- az érintettek tiltakoztak az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos érdekei elsőbbséget élveznek-e a felhasználók jogos érdekeivel szemben. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintettek hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személyek jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az adatkezelő azokat a felhasználókat, akiknek a kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Az adathordozhatósághoz való jog
A felhasználók jogosultak arra, hogy a rájuk vonatkozó, általuk egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapják, továbbá jogosultak arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsák anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátották, ha:
- az adatkezelés a felhasználó önkéntes és kifejezett hozzájárulásán, vagy a szerződésen alapul. A természetes személyek adathordozhatósághoz való joga nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait. Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során az érintettek jogosultak arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérjék a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását. 

Tiltakozáshoz való jog
A felhasználók tiltakozhatnak személyes adataik kezelése ellen,
- ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
- ha a személyes adatok felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvéleménykutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.

A BioBronz Kft. a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről az érintettet írásban tájékoztatja. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos érdekek indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez fűződnek.

Automatikus döntéshozatal
A BioBronz Kft. nem alkalmaz teljesen automatikus döntéshozatalt.

Jogorvoslathoz való jog
Az felhasználók jogosultak a BioBronz Kft-hez, vagy a Felügyeleti Hatóságához panaszt benyújtani. Az adatkezelésekkel kapcsolatos panaszok esetében a felügyeletet gyakorló hatóság a NAIH (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság).

KORLÁTOZÁSOK

Adatkezeléshez fűződő érintetti jogok korlátozása
Amennyiben valamely személyes adatok kezelését jogszabály, törvény írja elő, úgy ezen adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó jogi intézkedések korlátozhatják az érintett felhasználókat megillető adatkezeléssel kapcsolatos, és jelen Adatkezelési tájékoztató "Felhasználók jogai, jogorvoslati lehetőségei" pontjaiban meghatározott jogaik és kötelezettségeik hatályát, ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát, valamint azok az alábbiak védelméhez szükséges és arányos intézkedés egy demokratikus társadalomban:
- bűncselekmények megelőzése, nyomozása, felderítése vagy a vádeljárás lefolytatása, illetve büntetőjogi szankciók végrehajtása, beleértve a közbiztonságot fenyegető veszélyekkel szembeni védelmet és e veszélyek megelőzését;
- felderítése és az ezekkel kapcsolatos eljárások lefolytatása;
- a felhasználó védelme vagy mások jogainak és szabadságainak védelme;
- polgári jogi követelések érvényesítése

ADATVÉDELMI BEJELENTÉS, KÉRELEM, PANASZ, INCIDENS BEJELENTÉSE 

Amennyiben a felhasználók adatainak kezelésével kapcsolatban visszaélés gyanúja merül fel vagy sérelem éri őket, vagy ezeket vélelmezik, akkor jogosultak adatvédelmi bejelentést tenni a BioBronz Kft. elérhetőségein szóban vagy írásban. A BioBronz Kft-hez adatkezeléssel kapcsolatos bejelentés, kérelem, panasz, incidens bejelentés történhez:
- telefonon, e-mail-ben, papír alapon írásban levél megkeresés útján a BioBronz Kft. ügyfélszolgálatán (Make Up Plaza BioBronz Kft. 2483 Gárdony, Velencei-tó, Szabadság utca 16., telefon: 20/9466118, e-mail: info@makeuplaza.hu). Személyes úton panaszbejelentés nem lehetséges. Ezen bejelentések, kérelmek esetén – ha szükséges – munkalap, illetve amennyiben panasznak minősülnek és a szabályzat előírja– úgy jegyzőkönyv kerül felvételre. Feldolgozást követően az adatvédelmi bejelentés, kérelem, esetleg panasz kivizsgálás céljából továbbításra kerül a BioBronz Kft. adatvédelmi tisztviselője részére.

Panasz esetén a bejelentőt a BioBronz Kft. 5 munkanapon belül tájékoztatja arról, hogy a válaszadás határideje 30 naptári nap, és amennyiben ezen idő alatt részére válasz nem érkezik, úgy az adatvédelmi panasz tárgyát képező igény elbírálásával kapcsolatos sérelmének orvoslása miatt a NAIH-hoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz) fordulhat (Info tv. 52.§ (1)).

A BioBronz Kft. az adatok jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben a BioBronz Kft., mint adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt, amennyiben az a károsult szándékos vagy gondatlan vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. A felhasználók a jogainak megsértése esetén a BioBronz Kft-hez, illetve jogorvoslatért a NAIH-hoz fordulhatnak. Minden érintett jogosult bírósági jogorvoslatra, amennyiben az illetékes felügyeleti hatóság (NAIH) 3 hónapon belül nem tájékoztatja az érintetteket a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

FELÜGYELETI HATÓSÁG

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf. 5.
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
URL http://www.naih.hu


Hatályba léptető rendelkezés
A jelen Adatkezelési tájékoztatót a BioBronz Kft. a honlapján teszi közzé (www.makeuplaza.hu). A BioBronz Kft. a jelen adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosíthatja. A mindenkor aktuális tájékoztató a BioBronz Kft. honlapján érhető el. A BioBronz Kft. a tájékoztató módosításáról az érintetteket a honlapon tájékoztatja.
Dátum: Budapest, 2018. május 24.
Hatályos: 2018. május 25. napjától kezdődően

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ

Név: LIW Intermedia Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Távirda utca 2/A
Telefon: +36 22 315 027
E-mail cím: info@liw.hu

SZEMÉLYES ADATOK, REGISZTRÁCIÓ ÉS AZOK MÓDOSÍTÁSA, TÖRLÉSE, HIBÁS REGISZTRÁCIÓ  

Az oldalunkon történő regisztrációnak a webáruházunkból való rendelés esetén van jelentősége.
Webáruházunkból regisztráció vagy regisztráció nélkül tud rendelni.

Az adatszolgáltatás önkéntes és ingyenes. A személyes adatainak törlését, módosítását, helyesbítését Ön bármikor megteheti ingyenesen a regisztrációs nevével és jelszavával, vagy telefonon, levélben, elektronikus úton is kérheti tőlünk. Ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen, postai levélben vagy telefonon keresztül (utóbbi munkaidőben). Az ez irányú kéréseket a lehető leghamarabb teljesítjük.

Regisztráció és annak módosítása, törlése, hírlevélről való leíratkozás:
A Make Up Plaza honlapjára történő regisztráció ingyenes. A regisztráció feltétele a regisztrációs adatlap pontos, teljes és időszerű adatokkal való kitöltése, valamint a vásárlási- és szállítási feltételek, az ÁSZF megismerése és elfogadása. A regisztrációhoz szükséges egy érvényes e-mail cím, valamint egy választott jelszó megadása. A jelszó titokban tartása az Ön felelőssége, a belépési információ biztonságos megőrzése elvárt. A regisztrációt követően automatikusan aktiváló e-mailt küld rendszerünk a megadott e-mail címre. A regisztrációt követően Ön bármikor személyes azonosítója és jelszava segítségével tud bejelentkezni és módosíthatja adatait. Regisztrációjának törlését és/vagy módosítását Ön bármikor kérheti tőlünk e-mailban, telefonon vagy postai levélben. A hírlevélről Ön is kezdeményezheti a leíratkozást az erre szolgáló funkciók használatával, mely a hírlevélben megtalálható. A regisztráció módosítása és törlése, valamint a hírlevélről való leíratkozás ingyenes. Kérem, minden esetben ellenőrizze SPAM fiókját is, ha levelet vár tőlünk.


Azok az ügyfél által nem használt tárolt adatok (pl. belépéshez megadott adatok), amelyek nem szükségesek az ügyfél kapcsolattartáshoz, esetleges garanciális vagy szavatossági ügyintézéshez, maximum 3 év után törlésre kerülnek.

Tilos hamis profilok létrehozása. Kérdéses esetekben a BioBronz Kft. a makeuplaza.com üzemeltetője kérheti a felhasználót személyes adatainak igazolására, a névhasználat jogszerűségének igazolása céljából.  A Make Up Plaza fenntartja magának a jogot, hogy bármikor figyelmeztetés nélkül a jogszerűtlen regisztrációkat törölje, vagy felfüggessze külön értesítés küldése nélkül. Továbbá fenntartjuk a jogot, hogy bármikor figyelmeztetés nélkül regisztrációt töröljünk, ha  a felhasználó indokolatlanul, kárt okozó magatartást követ el oldalunkon.

FIGYELEM! Amennyiben a regisztrációt követő aktiváló linket nem aktiválja 1 hónapon belül, úgy regisztrációját automatikusan törli rendszerünk, így azt meg kell ismételnie, ha ismételten regisztrálni kíván oldalunkon.


Hibás regisztráció
A regisztráció során megadott adatokat a PROFILOM/ADATMÓDOSÍTÁS menüpontokban bármikor módosíthatja. Amennyiben regisztráció során hibásan adta meg adatait és/vagy a kötelező kitöltendő mezőket nem töltötte ki maradéktalanul és emiatt rendszerünk nem tudta Önt regisztrálni, úgy a BioBronz Kft. a makeuplaza.com üzemeltetője a Felhasználó mulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért nem vállalja a felelősséget.

ÁFA ALANY ÉRTÉKESÍTÉS

2020.07.01 után az ÁFA törvények 2007. évi CXXVII. rendelet értelmében a belföldi ÁFA alanyoknak történő értékesítés (cégek, Kft., Bt., egyéni vállalkozók és egyesületek stb.) esetén a számlázó programunk automatikusan beküldi a számlát a NAV online számlázó rendszerébe. A számla kötelező eleme az adószám feltüntetése. Kérjük, hogy amennyiben vállalkozóként vásárol nálunk, úgy tüntesse fel az adószámát a számlázási adatok között.

 FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA A WEBOLDALON

A BioBronz. Kft. 14 éven aluli személyektől személyes adatokat nem áll szándékában kérni. Amennyiben 14 éven aluli személy juttatott el hozzánk személyes adatokat, akkor a gyermek szülőjének vagy gyámjának beleegyezése szükséges. Ha a Szülő vagy Gyám nem egyezett bele az adatok megadásába, kérheti ezen adatok törlését az előző pontban felsorolt módon. Ez esetben a részünkre megküldött adatok a lehető leghamarabb törlésre kerülnek a nyilvántartásunkból. Regisztráláskor a szülői, gyámi beleegyezésről nem kérünk írásbeli igazolást. A kiskorú internethez való hozzáférése a szülő felelőssége.

 A FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA WEBOLDALON

A BioBronz Kft., a makeuplaza.com webshop üzemeltetője nem vállal semminemű felelősséget az adatvesztésből, a software helyreállításból, állási időből vagy egyéb kiesett termelési vagy munkaidőből eredő, a Vevőnél keletkezett károkért, illetve elmaradt haszonért, veszteségért. A Felhasználó/Vásárló tudomásul veszi, hogy magának kell gondoskodnia a számítógépe megfelelő használatáról és az azon tárolt adatainak védelméről. A makeuplaza.com webshop üzemeltetője nem vállal felelősséget semmilyen külső, közvetlen vagy közvetett hibákért, speciális vagy esetleges következményekért, károkért, különös tekintettel: üzemzavarból, információtovábbítási késedelemből adódó, vírusok okozta vonal vagy rendszerhibából adódó károk esetén abban az esetben is, ha a BioBronz Kft-t ilyen lehetséges károkról, veszteségekről vagy költségekről tájékoztatták. A rajtunk kívül álló hibákért - akár nyomdai, technikai vagy időjárás okozta rendszerleállás, valamint szolgáltató elektronikus és egyéb vonalhibájából eredő hibákért - felelősséget nem vállalunk.

A szerver leállásából keletkező késedelmes csomagfeladásokért és szállításokért, valamint a szállító hibájából történő adminisztrációs és gyakorlati késedelmekért a felelősséget nem tudjuk vállalni.

A BioBronz Kft. nem vállal felelősséget a Megrendelő számítógépes felhasználói ismeretének hiányából adódó, valamint a programok kezelésének ismerete hiányából történő panaszokért.

 A WEBOLDAL TARTALMA, VÉTELÁR, PARAMÉTEREK, TERMÉK SZÍNÉNEK MEGJELENÉSE, TERMÉKLEÍRÁS WEBOLDALON

A weboldal vagy a szolgáltatás használata révén Ön teljes felelősséggel dönt abban, hogy az információk megfelelnek-e az Ön igényeinek vagy érzékenységének. A szerző a weblapon található adatok használatából eredő semmilyen anyagi vagy szellemi kárért nem felel.

A Make Up Plaza üzemeltetője megpróbálja a tőle telhető legpontosabb tájékoztatást adni Felhasználónak az oldalain megjelenő beárazott termékekről. A nem beárazott nulla forinttal feltüntetett termékek bevezetése folyamán technikai problémák előfordulhatnak, így azok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Fenntartjuk a jogot, hogy a honlapunkon megjelenő termékadatok bármikor módosulhatnak.

A termékek leírása eltérhet a gyártó leírásától. Amennyiben eltér, úgy minden esetben a fogyasztók számára előnyös módon. A árucikkek mellett található fotók szimbolikus jellegűek, az árucikkek csomagolása, megjelenése ettől eltérhet. Cégünk lehetőségeihez mérten minden esetben aktualizálja a termékfotókat. A raktárkészletünkben lévő termékek csomagolása/leírása eltérhet a gyártó által közzétett csomagolástól/leírástól, mivel a gyártók gyakran változtatják termékeik ezen részeit, így fenntartjuk a jogot, hogy a raktárkészletünkben lévő termékeink csomagolása, leírása eltérhet a gyártó által aktuálisan vagy visszamenőlegesen közzétettől (leírás, csomagolás, fotó). A BioBronz Kft. nem vállal felelősséget az esetleges termékismertetők a beszállító, a gyártó, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

A termékek színének megjelenéséről általánosságban:

A lehető legpontosabban jelenítjük meg a termékek valódi színeit, melyek honlapunkon láthatóak. Mivel azonban a monitor és a beállítások sajátosságai miatt a színek megjelenése változhat, továbbá legtöbbször a gyártó által rendelkezésünkre bocsájtott színeket jelenítjük meg, nem garantálhatjuk a megrendelt és szállított áru színének tökéletes egyezését az Ön által látottakkal. Reklamációt színekkel kapcsolatban nem tudunk elfogadni, de a termék kicserélhető, levásárolható vagy élhet a vásárlástól való elállás jogával, azonban színekkel kapcsolatos panasz esetében a termék visszaszállítási költsége a Megrendelőt terheli.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a termék neve nem minden esetben azonos a termék színével.
Javasoljuk, hogy a termék színe alapján válasszon és ne a termék elnevezésére hagyatkozzon.
(Pl.: egy élénk piros színű rúzsnak akár Black Jack is lehet a neve. Ami nem feltétlen jelenti azt, hogy a rúzs fekete. Ez csupán egy fantázia név.)


Paraméterek:
Minden méret és nagyság a tőlünk telhető, lehető legnagyobb pontossággal van megadva. Eltérések azonban lehetnek.

Vételár:

A termékek mellett feltüntetett ár bruttó kiskereskedelmi vételár, amely már az általános forgalmi adót (27%) tartalmazza. Az ár- és készletváltozás jogát fenntartjuk. Az árak az árfolyam-ingadozáshoz is igazodnak. A "0", azaz nulla árértékű termékek jelenleg nem elérhetőek, nem helyezhetőek kosárba, nem megvásárolhatóak.

 BÖNGÉSZÉS A WEBOLDALON, A WEBÁRUHÁZBAN ÉS SÜTIK

Webáruházunkban és teljes weboldalunkon Ön ingyenesen rendelés, regisztráció, valamint személyazonossága felfedése nélkül is kedvére böngészhet, hogy megismerkedhessen weboldalunkkal, tájékozódjon termékeinkről, árainkkal. Ebben az esetben adatai megadása nem szükséges.

Böngészők és sütik

Böngészők:
Oldalunk Microsoft Internet Explorer 7.0+ vagy Mozilla Firefox böngészőkkel olvasható a legjobban.

Sütik (cookies):
A süti egy információcsomag, amit a honlap (szerver) küld a felhasználó böngészőprogramjának, amit az a helyi számítógépen tárol. A honlapnak így lehetősége van összekapcsolni az aktuális kérést a korábbiakkal: leggyakrabban regisztrált felhasználók azonosítására, „bevásárlókosár” nyilvántartására használják. A megrendeléshez a cookies (sütik) engedélyezése szükséges. Kérjük, engedélyezze a sütik használatát. Gépének IP címét rögzítjük. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. A cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie-ban személyes adatok tárolása nem kerül. A cookie-k kizárólag a felhasználók autentikálásának megkönnyítését szolgálják (pl. belépés, megtekintett oldalak). A regisztrációhoz kötött tartalmakat megtekinteni technológiai okok miatt csak cookie-t fogadó számítógépről lehetséges. A cookie érvényessége maximum a böngésző program bezárása.

 HARMADIK SZEMÉLY WEBOLDALAIÉRT VÁLLALT FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA, A LINKEK

A makeuplaza.com weboldalról Felhasználónak lehetősége van más weboldalakra történő kattintásra a linkeken keresztül. A BioBronz Kft. nem felelős a külső linkek tartalmáért, illetve az ott történt változásokért vagy frissítésekért és azokat nem tartja felügyelete, ellenőrzése alatt. Ezekre történő ugráskor a Felhasználó átkerül más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, melyek harmadik személyek gondozásában állnak és melyek tartalma a makeuplaza.com üzemeltetője előtt nem ismeretesek. Ez esetben a személyes adatok kezelésére a makeuplaza.com oldal üzemeltetőjének nincs befolyása, valamint semmilyen felelősség nem terheli a kapcsolódó weboldalakon közzétett információk és adatok tekintetében. A harmadik internetes oldalakra kapcsolódó linkek csak a tájékozódás megkönnyítését szolgálják, valamint kényelmi szempontokat szolgálnak, de nem jelenti a szerző azonosulását az adott oldallal, így az ezeken található kijelentéseket a BioBronz Kft. makeuplaza.com nem tekinti magáénak. A BioBronz Kft. makeuplaza.com nem vállal felelősséget különösen az ilyen oldalakon, illetve oldalakkal elkövetett jogszabálysértésekért és az ezzel másoknak okozott károkért. A csatolt internetes oldal használata során annak tulajdonosa, illetve fenntartója által közzétett használati feltételeket kell figyelembe venni.

 ÉRVÉNYESSÉG

A Vásárló/Felhasználó a regisztrációval, valamint a megrendeléssel egyidejűleg tudomásul veszi a vásárlási-, szállítási- és fizetési, valamint az általános szerződési feltételt, a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt és azokat elfogadja.

Az ÁSZF időbeni hatálya:
jelen Általános Szerződési Feltételek időbeni hatálya a BioBronz Kft. vezetésének hatályon kívül helyezéséig érvényes.

Az ÁSZF területi hatálya: 
jelen Általános Szerződési Feltételek területi hatálya kizárólag Magyarországra érvényes. Magyarország határain kívüli szolgáltatás esetére külön feltételek vonatkoznak. 

 A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a Fogyasztó élhet a vásárlástól való elállás jogával indoklás nélkül.

A Polgári Törvénykönyv és a 45/2014. (II.26.) kormányrendelet alapján csak a magánszemélyek (természetes személyek) minősülnek fogyasztónak. Csak a fogyasztókat illetik meg internetes vásárlás esetén a fogyasztói jogok (így az indokolás nélküli elállás joga is). Tehát ha cég nevére kér számlát, úgy nem élhet a vásárlástól való elállás jogával.

A termékek helytelen használatából, tárolásából, tisztításából vagy szállításából eredő károkért felelősséget nem vállalunk.


A vásárlástól való elállás jogát a Fogyasztó abban az esetben érvényesítheti, ha a megrendelését átvette. Fogyasztó az áru átvételét követő 14, azaz Tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól szóban telefonon vagy postai úton írásban, vagy elektronikus levélben e-mail-en keresztül. Ebben az esetben a BioBronz Kft. köteles haladéktalanul, de legkésőbb a törvény által megahtározott 14, azaz Tizennégy napon belül a Fogyasztó által kifizetett összeget visszatéríteni a megadott bankszámlaszámra történő utalással, vagy megbeszéltek szerint. Eladó a szállítási díjat is visszafizeti Fogyasztó részére. Fogyasztót a termék visszaküldésének költsége terheli. Ha több terméket rendelt és nem az összes terméket kívánja visszaküldeni, úgy arányosan térítjük vissza a szállítási költséget a visszaküldendő termék(ek)re. 

Eladó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését Fogyasztótól. A visszaküldött termék visszaérkezéskor megvizsgálásra kerül. A termék tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért a Fogyasztó felelősséggel tartozik az Eladó felé, és azt meg kell térítenie részére.

Írásban történő elállás jelzése esetén elegendő Fogyasztónak az elállási nyilatkozatot 14, azaz Tizennégy napon belül elküldeni Eladó részére. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe.


E-mail címünk: info@makeuplaza.hu
Postacímünk: BioBronz Kft. H-2423 Gárdony, Velencei-tó, Szabadság utca 16.
Telefonszámunk: 00 36 20 94 66 118

Kérem, hogy a termék árának visszafizetéséhez küldjön részünkre postai úton vagy elektronikusan egy bankszámlaszámot (név, számlaszám), ahova az összeget visszautalhatjuk. A termék árát annak visszaérkezését követően a jogszabályoknak megfelelően utaljuk vissza, legfeljebb 14 napon belül.

A terméket javasoljuk, hogy ajánlott küldeményként, értéknyilvánítással együtt adja fel címünkre a legnagyobb biztonsággal becsomagolva, valamint helyezze a csomagba az elállást tartalmazó nyilatkozatot is (vagy küldje meg e-mail-en keresztül)
. Az elállási nyilatkozatot szabadon megfogalmazhatja, nincs előre meghatározott formanyomtatványunk erre az esetre. Az eredeti számlát, vagy annak fénymásolatát postai úton, vagy szkennelt formában elektronikus úton is eljuttathatja részünkre.

A terméket visszaküldéskor ne utánvéttel, vagy tértivevénnyel küldje részünkre, mert ezeket a csomagokat nem áll módunkban átvenni. A terméket javasoljuk, hogy ajánlott, értéknyilvánított küldeményként juttassa vissza részünkre. A visszaküldés teljes költsége a Vevőt terheli. A csomag visszaérkezését követően videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálásra kerül. Amennyiben a termék a visszaküldés során megsérül, úgy a kézbesítőnél jegyzőkönyvet vetetünk fel a sérülésről és a továbbiakban a feladónak kell a kártérítést intéznie a szállító cégnél. Ezért javasoljuk, hogy értéknyilvánítással kerüljön feladásra a visszaküldendő termék.
Az elállás jogának rövid ismertetését a számlán is megtalálható. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó 12 hónap elteltéig gyakorolni az elállás jogát.

A Fogyasztó nem gyakorolhatja elállás jogát:
- olyan termék értékesítése esetében, mely a fogyasztó személyéhez kötött, ill. melyet a fogyasztó
  utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő
- olyan termék értesítése, melynek ára a pénzpiac - értékesítő által - nem irányítható ingadozásától
  függ
- ha a Fogyasztó a terméket felbontotta és/vagy kipróbálta

Szállítási díj megfizetése vásárlástól való elállás jog érvényesítése esetén:
- ha a visszaküldött termék(ek) értékével csökkentett rendelési végösszeg a mindenkori ingyenes szállítási összeg alá csökken, úgy felszámításra kerül az aktuális szállítási díj.


Elállás jogának gyakorlása kozmetikai és higiéniai termék vásárlása esetén:
Kozmetikai és higiéniai termék vásárlása esetén a Fogyasztó nem jogosult elállási jogát gyakorolni, amennyiben a termék csomagolását felbontotta és/vagy kipróbálta. Kézhezvételkor kérjük, szíveskedjen ellenőrizni a csomag sértetlenségét - lehetőség szerint a kézbesítő előtt - és ha sérülést vagy bármilyen rendellenességet észrevételez, be kell fáradnia a helyileg illetékes postahivatalba, ahol jegyzőkönyv felvételét kell kérnie. Erről bővebben ITT olvashat. Kérjük, hogy amennyiben problémája van, úgy jelezze nekünk, hogy segítségére lehessünk és rugalmasan megoldhassuk.Hibás teljesítés esetében:
Amennyiben nem azt a terméket kapta, amit megrendelt, úgy haladéktalanul jelezze telefonon vagy e-mailban és azt díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek vissza kell küldenie számunkra a kicserélni kívánt terméket. A visszaszállítási költségét mi fizetjük. Kérjük, addig ne küldje vissza a terméket, amíg nem egyeztetett velünk a visszaküldés módjáról és ügymenetéről! Csak abban az esetben küldjük a másik terméket, ha visszaérkezett hozzánk a csere-termék. Köszönjük szíves megértését és együttműködését.

Hibás termék esetében:
A megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak. Ha a megrendelt árucikk bizonyíthatóan hibás, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben nincs módunk a cserére, úgy a Vásárló választása szerint árengedményt kaphat a kiszállított hibás árucikkre, vagy értékegyeztetéssel választhat magának egy másik árucikket, vagy élhet a vásárlástól való elállás jogával.

Kozmetikai termék által okozott allergiás reakciók esete:
Amennyiben kozmetikai termék által okozott allergiás bőrreakció lép fel, úgy hagyja abba a termék további használatát. A termék által okozott allergiás reakció nem a termék hibájából ered. Kozmetikai termékeinket ne használja sérült bőrfelületre, nyílt sebre, ne egye meg, ne nyelje le, szembe ne kerüljön, hacsak nem ez a konkrét használati módja.

Szállítási hibából adódó reklamációk:
A Biobronz Kft. a tőle telhető legnagyobb gondossággal csomagolja be hibátlan termékeit és ellenőrzi a termékek épségét feladás előtt. A csomag átvételét követően minden esetben ellenőrizze a csomag és a benne lévő termék sértetlenségét.  Kézhezvételkor bontsa ki és lehetőség szerint - ha megoldható - a szállító előtt ellenőrizze azt. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szállító nem kötelezhető arra, hogy megvárja, míg Ön kibontja és leellenőrzi a csomagot. Amennyiben a kiszállított áru megsérült, úgy be kell fáradnia a  postahivatalba és jegyzőkönyv felvételét kell kérnie (vagy MOL kúton, PickPackPont-on). Csak ennek a jegyzőkönyvnek a megléte esetében tudunk panaszt elfogadni. A jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban terméket kicserélni és reklamációt elfogadni. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, keressen bennünket elérhetőségeinket, készséggel állunk rendelkezésére és megpróbáljuk megoldani a kellemetlenséget. Célunk, hogy vevőink elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal és termékeinkkel. Mottónk: "Mi a megoldást és nem a kifogást keressük."

IDE KATTINTVA tudja részletesen elolvasni a postán történő jegyzőkönyv felvételének pontos menetét. Tisztelettel kérjük a leírt ügymenet pontos betartását, hogy gyorsan orvosolhassuk problémáját. Szíves együttműködését ezúton is köszönjük.
 

A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és információk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (www.nfh.hu) honlapján érhetőek el. Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályai az irányadóak.

Jelen tájékoztató hiányában jogosult a Fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállás jogát.

AJÁNDÉK VAGY EGYÉB PR TERMÉK VISSZASZOLGÁLTATÁSA VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOG ESETÉN:  

Meghatározott vásárlási összeg felett ingyenes ajándék választható (raktárkészlettől függően) a megrendelés során (AJÁNDÉK MENÜPONT). Az ajándék a megrendelés részét képezi, így abban az esetben ha a Megrendelő elfogadja a megrendelés során felajánlott ajándékot (vagy ajándék egyikét), úgy automatikusan beleegyezik abba, hogy a rendelésének visszaküldése esetén az ajándékot is vissza kell küldenie nem kipróbált, nem használt állapotban. A Megrendelő a vásárlástól való elállás jogának érvényesítésével nem jogosult az ajándék megtartására.

KIVÉTELEK:
- ha még a visszaküldött termék nélkül is meghaladja a végösszeg az ajándékhoz szükséges összeget
- ha a visszaküldött terméket kicserélteti egy másik termékre, mellyel együtt a végösszeg eléri az ajándék igénylésére jogosult összeget
- ha a visszaküldendő terméket cseréltetni kívánja
- a Megrendelő dönthet úgy is, hogy meg kívánja tartani az ajándékot. Ez esetben az ajándék összegét felszámítjuk és a visszafizetendő összegből levonásra kerül.

Az ajándék szállítása során keletkező esetleges sérülést nem térítjük meg a vásárló felé.

 HASZNÁLATI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSA

A BioBronz Kft., a makeuplaza.com üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy jelen használati feltételeit, vásárlási szabályait egyoldalúan megváltoztassa, módosítsa minden indoklás és külön értesítés nélkül. A Felhasználó az aktuális feltételekről a honlap ezen részén, valamint a többi menüpontban mindig tájékozódhat, mely közzétételük időpontjától hatályosak.

Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés(ek)re a megrendelés pillanatában aktuális árak az érvényesek és ez kerül visszaigazolásra, számlázásra. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A makeuplaza.com üzemeltetője összes weboldalán minden változás jogát fenntartja.

JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

Kínálataink között kizárólag megbízható gyártók termékei szerepelnek. A termékeket feladást megelőzően ismételten ellenőrizzük, hogy a Megrendelőhöz kifogástalan, hibátlan állapotú áru kerüljön. A legnagyobb gondosság mellet is előfordulhat azonban, hogy a Megrendelő valamilyen okból elégedetlen a termékkel. A Make Up Plaza mindent megtesz azért, hogy a vásárlói kifogást a vonatkozó jogszabályokkal összhangban a lehető legrugalmasabb módon kezelje.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvben (továbbiakban: Ptk.)
a 151/2003. és 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók.

A szavatosságról  és jótállásról szóló tájékoztató:

A szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsájtott számlát vagy nyugtát - a Fogyasztó bemutatja. Szavatossági igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését a Fogyasztónak kell bizonyítania.

1. Kellékszavatosság
- Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a  termék hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

- Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

1./ Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

2./ Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

- Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő...., de legfeljebb egy év.

- Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

- Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a .... vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

- Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

- Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

- Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

- Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

- Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

- A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

[Ha a vállalkozás jogszabály vagy szerződés alapján jótállásra köteles, az alábbi 3. pont beillesztése is szükséges a tájékoztatóba:]

3. Jótállás

- Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén szerződés/... alapján a ... jótállásra köteles.

- Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

- Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.


A szavatosságról általánosságban:
a termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot. A nem tartós fogyasztási cikkek szavatossága fél év. A vevő köteles az átvett terméket a lehető leghamarabb megvizsgálni és a felmerülő hiányt, hibát haladéktalanul, de legkésőbb az áru átvételét követő 3 napon belül a Make Up Plaza-nak bejelenteni
.

A kozmetikai, higiénés termékek szavatossága:
felhasználhatósága egyedileg és a gyártás idejétől függően is változó. A felhasználhatosságuk a dobozon, a terméken, a magyar nyelvű leírásban vagy a csomagoláson van feltüntetve.

A táskák, székek szavatossága:

a szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejtett hibája (pl. gyártási hiba), amely csak később fog kiderülni. Átvételkor javasoljuk a termék ellenőrzését, mert amennyiben a vásárlás időpontjában ismerte, vagy ismernie kellett a hibát, akkor szavatossági igénnyel nem léphet fel. Kellékhiba esetén az Ügyfél köteles az árut szakszerűen tárolni, a tárolás szakszerűtlenségéből eredő károkért a BioBronz Kft. felelősséget nem vállal. A BioBronz Kft. jótállási, szavatossági kötelezettsége megszűnik, amennyiben az ügyfél, vagy harmadik személy a BioBronz Kft. írásbeli hozzájárulása nélkül változtatást hajt végre, vagy javítást végez az átvett terméken. A szavatossági vagy jótállási igény érvényesítésének feltétele a számla eredeti példányának a BioBronz Kft. részére való átadása. Egyebekben a szavatosságra és jótállásra a hatályos magyar jogszabályok az irányadóak.

Egy termék akkor minősül hibásnak,
- ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak,
- ha nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minősséggel,
- ha alkalmatlan ugyanazokra a célokra, melyre azonos fajtájú terméket rendszerint használnak,
- ha nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal,
- ha nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett.

Szavatossági igénnyel fogyasztói szerződés esetén elsősorban a 2 év elévülési határidőn belül lehet fellépni.
Felelősségünk megszűnik a termék nem rendeltetésszerű használata (pl. túlterhelés, hanyag tárolás), átalakítása, erőszakos nyitása, gondatlan kezelése esetén. Nem garanciális meghibásodásnak minősül továbbá, ha a terméket külső hő-, vegyi , vagy túlzott fizikai hatás érte. A szavatosság nem terjed ki a természetes elhasználódásra, valamint a vásárlás után keletkezett sérülésekre (töréskár pl. utazás során repülőn, buszon stb.). Ilyen esetekben javasoljuk, hogy kérjen kárfelvételi jegyzőkönyvet az illetékes társaságnál.

Javítás, csere:
A szavatosság érvényesítése csak abban az esetben lehetséges, ha a kifogásolt termék mellett a Vásárló bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot (számlát). Ezt követően a kifogásolt termék bevizsgálásra kerül. Ha bizonyítást nyer, hogy a hiba gyártási hibából (és nem az előzőekben említett külső behatásokból) ered, a javítás/csere költsége a forgalmazót terheli. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy áruházunk webáruházként üzemel, így csak abban az esetben tudjuk a cserét biztosítani, ha a termék rendelkezésünkre áll, pótolni tudjuk azt.

Nem kozmetikai termékekre vonatkozó javítás, csere:
a Fogyasztó által hibás termék esetén igényelhető jogosultságoknak kötött
sorrendjük van, tehát a szavatossági jogok tartalmától és gyakorolhatóságuk sorrendjétől eltérni nem lehet:

1./ A
fogyasztó első alkalommal kijavítást, kicserélést kérhet. Amennyiben ezek egyike sem lehetséges, vagy a vállalkozás azok teljesítését nem vállalja, akkor kérheti vissza a fogyasztó a vételárat.

1.1/ A kijavítás és a kicserélés közül a fogyasztó választhat, de nem választhatja azt, melynek teljesítése a vállalkozás számára aránytalan többletköltséget eredményez. Azaz, ha egy táska javítási költsége 6000-6500,- Ft és maga a táska 60.000,- Ft, akkor a vállalkozás ragaszkodhat a javításhoz
a cserével szemben.


Fogyasztói jogok

 • A vásárló kérheti a hiba kijavítását
 • a vételár leszállítását
 • a hibás áru kicserélését

  (A panaszról jegyzőkönyv, a javításról munkalap készül.)

Jótállás kozmetikai termékeknél:
A kozmetikai és higiénés termékekre a Ptk. és a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet törvényi előírása az iránymutató. Jótállás csak az egyes tartós használati cikkekre vonatkozik.

Jótállás tartós használati cikkeknél (székek, elektromos mobil stúdiók):
A fogyasztó a hiba felfedezése után, a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását az eladóval közölni. A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 19/2014. (IV. 29.)  NGM rendeletben szerint a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A jótállás időtartama 12 hónap. A sminktáska nem minősül tartós használati cikknek.

Hibás teljesítés esetében (hibás termék esetében):
Amennyiben nem azt a terméket kapta meg, amit megrendelt, vagy bizonyítottan hibás a termék, úgy haladéktalanul jelezze telefonon vagy levélben és azt díjmentesen kicseréljük. Tekintettel arra, hogy webáruház vagyunk, nem minden termék található raktárkészleten bejelentéskor és nem minden esetben tudjuk pótolni azt.

Hibás teljesítés esetén Ön kérheti a termék:
1.) kicserélését,
2.) árleszállítását,
3.) vétel elállás jogát,
4.) értékegyeztetéssel cseréjét.

Amennyiben raktáron van a termék, úgy azt kicseréljük és a kicserélendő áru visszaérkezését követő munkanapon feladjuk. Amennyiben nincs raktáron a termék, úgy Megrendelő eldöntheti, hogy fenntartja-e a megrendelését, megvárja, amíg a termék megérkezik és kicseréljük, vagy visszatérítjük a teljes ár egy részét, vagy ár-érték egyeztetéssel egy másik termékre cseréli, vagy elállhat a vásárlástól. A raktárkészlet alakulása az aznapi rendelések feldolgozása után történik. Vannak termékek, melyek nem utórendelhetőek, nem pótolhatóak.


Hibás termék esetében a megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát. Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekintheti meg.

Szállításból eredő hibák: a Biobronz Kft. a tőle telhető legnagyobb gondossággal csomagolja be hibátlan termékeit és ellenőrzi a termékek épségét feladás előtt. A csomag átvételét követően minden esetben ellenőrizze a csomag és a benne lévő termék sértetlenségét. Ha megoldható, akkor a szállító előtt, de szállító nem kötelezhető arra, hogy megvárja, amíg Ön kibontja.  Amennyiben a kiszállított áru megsérült, úgy legkésőbb a következő munkanapon kérje jegyzőkönyv felvételét a helyileg illetékes postahivatalban. Csak ebben az esetben tudunk panaszt elfogadni. A jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban terméket kicserélni, panaszt elfogadni. A jegyzőkönyv felvételének menetét IDE kattintva el tudja olvasni, s a gyors megoldás érdekében annak pontos betartását szeretnénk kérni.

Termékcsere:
Amennyiben a termék nem hibás, hanem szín vagy egyéb nem megfelelősség miatti termékcseréről van szó, úgy a cserét értékegyeztetéssel bármikor kérheti telefonos vagy írásos megkeresés útján. A bejelentést követően írásban e-mailban visszajelzünk, majd utána juttassa vissza részünkre a kicserélni kívánt terméket minden papírjával együtt, biztonságosan becsomagolva (ahogyan mi küldtük). A vissza és újra kiszállítási költségek a Megrendelőt terhelik. Utánvétellel visszaküldött termékeket nem áll módunkban átvenni. Higiénés okok miatt csak abban az esetben cserélünk ki terméket, ha azt bontatlanul, sértetlenül, eredeti csomagolásban, hiánytalanul szolgáltatja vissza részünkre minden a csomagolásban talált papírral. A termék visszaérkezését követően a felbontásról videófelvételt készítünk. Amennyiben a termék sérülten érkezik vissza és nem volt biztosítva, úgy sajnos nem áll módunkban kicserélni.

A makeuplaza.com webáruház mentesül a szavatossági felelősség alól a Ptk. alapján:
A webáruház kisebb hibával rendelkező termékeket is felkínálhat eladásra (pl. esztétikai hiba, szállításból eredő hiba, kisebb gyártási hibák stb.) akár akció és/vagy leértékelés keretében is. A hibákról minden esetben pontosan van Vásárló tájékoztatva a megrendelés előtt. A hiba pontos leírását a termékleírásnál találja a termék fotója mellett a webáruházban. A hiba pontos megismerése után Vevő a megrendelés leadásával tudomásul veszi és elfogadja, hogy ismeri a hibát. Az ismert hibából adódó termékvisszaküldéseket nem áll módunkban kicserélni.


Panaszok kezelése:
A panaszt írásban vagy szóban jelentheti be nekünk. Elérhetőségeinket a "Kapcsolat" menüpontban találja. A bejelentésekor elbíráljuk a vásárló panaszát, majd a kifogásáról jegyzőkönyvet veszünk fel, amelyben rögzítjük:

 • a Fogyasztó nevét, címét,
 • a termék megnevezését, vételárát
 • a vásárlás időpontját,
 • a hiba bejelentésének időpontját,
 • a hiba leírását,
 • a Fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,
 • a kifogás rendezésének a módját.

Ha a Fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tudunk nyilatkozni, álláspontunkról legkésőbb három munkanapon belül értesítjük a Fogyasztót.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a BioBronz Kft. álláspontja az Ön számára nem elfogadható, akkor döntésünkkel szemben - panaszának jellege szerint - az alábbi szervekhez fordulhat:

Vita esetén javasoljuk Székesfehérvári Békéltető Testületet (8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér), majd sikertelen megállapodás után a Székesfehérvári Bírósághoz folyamodást.

Jótállásra és szavatosságra vonatkozó igényét a "Kapcsolat" menüpontban található ügyfélszolgálati telefonszámon, vagy elektronikus levélben, valamint postai levélben is jelezheti nekünk.

Az Eladó szavatossági és jótállási felelõsségére a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet és a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet az iránymutatóak. Szavatosságról és jótálássról tájékoztatást az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság www.nfh.hu weboldalon talál.


Panaszával az alábbi szervhez fordulhat:

Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Cím: 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14.
Postacím: 8050 Székesfehérvár, Pf. 936
Telefonszám: +36 22 501 751, +36 22 501 626,
Telefax: +36 22 501 627
E-mail: fogyved_kdf_szekesfehervar@nfh.hu

JOGÉRVÉNYESÍTÉS SORÁN FELMERÜLŐ KÖLTSÉGEK

A Vevő szerződésszegés esetén valamennyi a jogérvényesítéssel felmerülő költséget maga köteles viselni.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Weboldalunk összes használati feltételében nem szabályozott kérdésekben a magyar jog, a Polgári Törvénykönyv, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet és az Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az Információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.. Bármelyik rendelkezés érvénytelensége vagy érvénytelenné válása a többi rendelkezés érvényességét nem érinti. A képek és a termékek adatai tájékoztató jellegűek.

A BioBronz Kft-vel kötött szerződésekből eredő igény érvényesítésére értékhatártól függően a Székesfehérvári Bíróság az illetékes.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá a megrendelésének leadásával, rögzítésével Ön elfogadja a BioBronz Kft. Általános Szerződési Feltételeiben foglaltakat. 
A teljeskörű tájékoztatás érdekében kérem, olvassa el a többi menüpontot is.

Az Általános Szerződési Feltételt IDE kattintva letöltheti.

A weboldalon elírásból származó hibákért a felelősséget nem vállaljuk.
A makeuplaza.com minden oldalán minden változtatás jogát fenntartjuk.