Sadržaj košarice: 0 stavka
Dostava >

Opći uvjeti poslovanja

Podaci operatera/tvrtke
Opće odredbe
Autorska prava
Hosting provajdera
Zaštita privatnosti, upravljanje osobnim podacima, newsletter, operateri podataka
Osobni podaci, registracija, izmjena i brisanje registracije, netočna registracija
Ograničavanje odgovornosti na web stranici
Odricanje od odgovornosti na web stranici
Sadržaj web stranice, cijene, parametri, boje proizvoda na web stranici
Pretraživanje na web stranici, u webshopu  i kolačići
Odricanje od odgovornosti web stranice treće strane, veze
Pravovaljanost, opseg Općih uvjeta poslovanja
Pravo na odustajanje od kupnje
Povrat poklona ili ostalih PR proizvoda pri pravu na odustajanje od kupnje
Izmjene uvjeta korištenja
Garancija, jamstvo
Troškovi koji su nastali tijekom provedbe
Ostale odredbe

 

PODACI OPERATERA / TVRTKE

Ime tvrtke: BioBronz Kft.
Sjedište: MAĐARSKA H-2481 Velence, Hunyadi utca 16.
Adresa dopisivanja: H-2481 Velence, Hunyadi utca 16.
Porezni broj: 22635806-2-07
PDV id. broj: HU22635806
Registarski broj: 07-09-018223
Europski jedinstveni identifikator (EUID): HUOCCSZ.07-09-018223
Registracijski broj za upravljanje podacima: NAIH-84678/2015
Nadležni sud: Registarski sud Székesfehérvár
Registracijski broj: B-56 (2010)
Statistički broj: 22635806-4791-113-07
E-pošta: info@makeuplaza.hu
Web adresa: www.makeuplaza.hu
Telefonski broj: 00 36 20 94 66 118
Ime osobe za kontakt: Kernya G. Zoltan

PODACI BANKE ZA DOMAĆI BANKOVNI PRIJENOS (ako prijenos pokrećete iz Mađarske):
Naziv banke: Raiffeisen banka
Adresa banke: H-1054 Budapest, Akadémia u. 6.
Broj bankovnog računa BioBronz Kft.: 12023204-01214295-00100001

PODACI BANKE ZA MEĐUNARODNI BANKOVNI PRIJENOS (ako prijenos pokrećete iz inozemstva):

MAĐARSKA (međunarodni prijenos u mađarskim forintama HUF)
Broj bankovnog računa BioBronz Kft.: 12023204-01214295-00100001
Međunarodni broj bankovnog računa BioBronz Kft (IBAN): HU47-1202-3204-0121-4295-0010-0001

SWIFT kod: UBRTHUHB 

HRVATSKA (međunarodni prijenos u hrvatskim kunama HRK)
Broj bankovnog računa BioBronz Kft.: 12023204-01214295-00500009
Međunarodni broj bankovnog računa BioBronz Kft (IBAN): HU05-1202-3204-0121-4295-0050-0009
SWIFT kod: UBRTHUHB 

OPĆE ODREDBE

Jezik općih uvjeta poslovanja: mađarski
Zakon koji se primjenjuju u slučaju sporazuma: mađarski zakon

Svi stavci Izjave o pravnoj zaštiti i zaštiti podataka, Uvjeti kupnje i Uvjeti dostave i plaćanja dio su Općih uvjeta poslovanja.

Ukoliko želite da budete kupac ili aktivni korisnik našeg web shop-a, molimo vas da pažljivo pročitate naše opće uvjete poslovanja (u daljem tekstu OUP), da naše usluge koristite samo ako se slažete sa OUP i obavezni ste da ih poštivate.
Ovaj dokument nije poslan, ne može se vratiti kasnije, bit će ugovoren u elektroničkom obliku i ne primjenjuje se na upravljanje kodovima. Svaki sadržaj svih stavki izbornika sastavni je dio OUP-a, koji pažljivo pročitajte prije upotrebe i/ili kupnje. Ugovor između kupca i prodavača je zaključen elektroničkim putem. Kupac registracijom na našoj stranici prihvaća i obvezuje se sa svim uvjetima ovog dokumenta.
Make Up Plaza se bavi prodajom profesionalne dekorativne kozmetike. Više o našim proizvodima možete saznati ispod izbornika
"O nama".

Naručivanje iz naše internet trgovine moguće je samo elektronski, putem web adrese www.makeuplaza.com, nakon registracije na stranici. Narudžbe koje se primaju putem telefona, SMS-a, e-pošte neće biti prihvaćeni.

Prikazana cijena pored proizvoda sadrži obračunati porez na dodanu vrijednost, što je 27% (u daljnjem tekstu: PDV). Troškovi dostave se plaćaju odvojeno, informacije o isporuci mogu se pronaći u izborniku "Dostava, način plaćanja", a posebni troškovi pakiranja neće se naplaćivati. Zadržavamo pravo promjene cijene proizvoda.

Dostava paketa je naša posredovana usluga, stoga ne preuzimamo odgovornost za njihovu vrijemensku točnost.

Prije kupnje na webshopu www.makeuplaza.hr morate se registrirati i unijeti opće osobne podatke i informacije za isporuku i naplatu. Registracija i davanje podataka je dobrovoljno i besplatno. Vaše podatke u bilo kom trenutku možete izmeniti ili brisati u pisanoj formi, putem e-maila ili telefonom. Odgovornost je Korisnika da zaštiti tajnost korisničkog imena i lozinke date tijekom registracije.

Kupac/Korisnik kupnjom sa webshopa www.makeuplaza.hr, popunjavanjem i slanjem registracionog formulara istovremeno prihvaća i priznaje sve odredbe i uvjete sadržane u ovom pravilu, uvjete kupnje i dostave, kao i sva pravila iz Općih Uvjeta Poslovanja i slaže se svim uvjetima i odredbama web stranice i smatra ih obavezujućim.

Podnošenjem narudžbine se ne zaključuje ugovor, slobodno i bez posljedica se može mijenjati ili otkazati. Ugovor će stupiti na snagu kada se potvrdi narudžba. Možete otkazati ili izmijeniti narudžbu prije slanja paketa putem e-maila ili telefonom.

Narudžba koju podnosi Kupac stupit će na snagu samo nakon potvrde sa naše e-mail adrese info@makeuplaza.hr. Narudžba će biti potvrđena u roku od 48 sati i u njoj će biti naveden naručeni proizvodi, njihova cijena, troškovi isporuke, predviđeno vrijeme isporuke i vrijeme dolaska. Za e-mail adrese koje nisu realne ili ne rade, odnosno pri registraciji za netočno date podatke Makeuplaza.com ne preuzima odgovornost za kašnjenja ili neuspešne isporuke, niti za štetu bilo koje vrste nastalu za Kupca.

Predmet ugovora između stranaka:
Ugovor između stranaka nastaje nakon potvrde narudžbe. Predmet ugovora su svi dostupni proizvodi sa cijenom, koji su raspoloživi u makeuplaza.com webshopu. Proizvodi u fazi dodavanja ili nedostupnih proizvoda nisu obuhvaćeni ugovorom. Pored dostupnih proizvoda možete pronaći informacije o proizvodu koji se stalno ažuriraju ili održavaju. Cijena prikazana uz robu uključuje porez na promet od 27% (u daljnjem tekstu PDV). Proizvodi s cijenom od "0" kuna trenutno nisu dostupni i ne mogu biti predmet ugovora.

Zadržavamo pravo da djelomično ili u potpunosti odbijemo narudžbe koje su već potvrđene, što u svakom slučaju konzultujemo s Kupcem. U slučaju prijevremene uplate otkupne cijene proizvoda vratit ćemo pun iznos na vlastiti trošak Klijentu.

Zadržavamo pravo promjene cijena proizvoda.

Molimo vas da pažljivo pročitate stavke:
     - Uvjeti korištenja
     - Uvjeti kupnje
     - Dostava i načina plaćanja
koji su sastavni dio Općih uvjeta poslovanja.

Za informacije o funkcionisanju webshopa, o procesu naručivanja i dostave, kao i za pitanja koja se odnose na određene informacije o proizvodima možete nas kontaktirati putem izbornika Kontakt. Stojimo Vam na raspolaganju.

 

AUTORSKA PRAVA

Cijela web stranica makeuplaza.com je zaštićena autorskim pravom. Za korištenje teksta, dijelova teksta i slika u vlasništvu stranice makeuplaza.com, potrebno je prethodno pisano dopuštenje tvrtke BioBronz Kft. Zaštita autorskih prava odnosi se posebno na preuzimanje stranica i korištenje u drugim medijama, web stranicama.  Na web stranici prikazan sadržaj u cjelini i pojedini njegovi dijelovi se mogu koristiti samo uz naše dopuštanje u komercijalne ili druge svrhe.

Vlastite grafike, slike i fotografije makeuplaza.com mogu se objaviti u tisku, ali u ovom slučaju jasno i čitljivo (po veličini imenovanih fontova) treba da sadrži logo Make Up Plaze, imenovanje, pristup i tekst "Sva prava zadržana". Pored toga, prije objavljivanja podnositelj zahtjeva treba pismeno da obavijesti BioBronz Kft (ispod izbornika Kontakt) o lokaciji i vremenu objavljivanja. Takvo korištenje je besplatno.

Makeuplaza.com ne polaže pravo na sve slike, grafike, audio i video zapise objavljene na web stranici, ako to nije intelektualna svojina makeuplaza.com. U ovom slučaju autorsko pravo je isključivo tvrtke BioBronz Kft. Ove grafičke elemente, audio i video zapise, odnosno tekstove je zabranjeno upotrebljavati bez našeg odobrenja u drugim elektronskim ili tiskanim formatima. Svaki vizuelni sadržaj je autorsko pravo relevantnih vlasnika koji su navedeni. Ako ste vlasnik autorskih prava neke slike i ne želite da se pojave na web stranici makeuplaza.com, molimo vas da nas kontaktirate putem telefona ili e-pošte, i sadržaj ćemo ukloniti što prije je moguće.

 

HOSTING PROVAJDERA

Ime: LIW Intermedia Kft.
Adresa: HU, 8000 Székesfehérvár, Tobak utca 10.
Telefon: +36 22 315 027
E-pošta: info@liw.hu

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI, UPRAVLJANJE OSOBNIM PODACIMA,
NEWSLETTER, OPERATERI PODATAKA

Registracijski broj za upravljanje podacima: NAIH-84678/2015.

Obavještavamo Vas da će izmjene stupiti u snagu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR), koju je usvojila Europska unija od 25. svibnja 2018. godine, kojom se obezbjeđuje još širi spektar zaštite osobnih podataka naših korisnika. Nastavit ćemo sigurno i pravno rukovanje vaši osobnih podataka u skladu s novim propisom.
U Obajvestu o upravljanju podataka tvrtke BioBronz d.o.o. možete saznati, da koje vaše podatke na teljemu čega i u koju svrhu upravljamao, te daje informaciju o tome koja su vaša prava u odnosu na upravljanim podacima.

 

OBAVJEST O UPRAVLJANJU PODATAKA
o upravljanju osobnih podataka

 

Na temelju Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) Europske unije kao i članka 20. podtočki (4). Zakona CXII. 2011. god. o pravu na informaciju o samoodređenju i slobodi informiranja (u daljnjem tekstu: Info tv.) Make Up Plaza (u daljnjem tekstu: BioBronz d.o.o.) kao upravljač podataka s ovim obavjestom obavještava o informacijama o upravljanju osobnih podataka svoje korisnike i one koji namjeravaju registrirati se na stranici.

I. Opće informacije vezane uz upravljanje podacima
1. Glavna svrha upravljanja podacima:
BioBronz doo koristi osobne podatke korisnika samo u vezi s konkretnom kupnjom.
Na newsletter se posebno treba prijaviti i nije uvjet kupnje iz trgovine.

Prikupljamo vaše podatke kako bismo ispunili uvjete ugovora i kako bismo mogli dokazati uvjete ugovora. Zadržavamo podatke na neodređeno vrijeme ili do zahtjeva za brisanjem.

BioBronz Kft. upravlja vašim osobnim podacima povjerljivo, kao Upravitelj podataka, neće ih predati trećoj strani, osim Obrađivačima podataka. Predajemo podatke potrebne za dostavu transportnim partnerima koji su potrebni za izvršenje narudžbe, i predajemo operatoru softvera, kao i na zahtjev vlasti. Prikupljamo i obrađujemo podatke isključivo za BioBronz Kft. radi obavljanja poslova tvrtke, poštujući odredbe zakonskih odredbi koje se odnose na zaštitu i upravljanje osobnim podacima.
 

PRIJAVA NA NEWSLETTER:
Prijava na newsletter je besplatna i dobrovoljna. Prijavljivanjem prihvaćate da prodavaonice kojima upravlja tvrtka BioBronz Kft. mogu vam poslati newslettere svrhom pružanja informacija i oglašavanja. Vaše podatke nećemo predati trećoj strani. Ako biste željeli redovito primati informacije o trenutnim ponudama i novostima tvrtke BioBronz Kft, molimo vas da se prijavite na naš newsletter. U bilo kojem trenutku možete otkazati vašu prijavu, uz pomoć veze za otkazivanje prijave koja je uključena u newsletter ili možete zatražiti poništenje vaše prijave putem e-pošte ili preko telefona.

Upravitelj podataka: OVDJE

Obrađivač podataka:

1./
Ime: LIW Intermedia Kft.
Adresa: HU, 8000 Székesfehérvár, Tobak utca 10.
Telefon: +36 22 315 027
E-pošta: info@liw.hu

2./
Ime: Magyar Posta Zrt.
Adresa: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Telefon: +36 06 40 46 46 46 vagy +36 06 1 767 8282
E-pošta: ugyfelszolgalat@posta.hu

3./
Ime: Sprinter Futárszolgálat Kft.
Adresa: 1725 Budapest, Pf. 117.
Telefon: +36 1 803 6300
E-pošta: pickpackpont@sprinter.hu

4./
Ime: GLS Hungary
Adresa: 2351 Alsónémedi, Európa utca 2.
Telefon: +36 1 802 0265
E-pošta: info@gls-hungary.com

5./
Ime: Kontiti Kft.
Adresa: 6481 Velence, Csokonai utca 92.
Telefon: 06-30/204-6416
E-pošta: kontiti@mailbox.hu


SVRHA UPRAVLJANJA PODACIMA I SAČUVANI PODACI
Naši serveri automatski bilježe podatke. Naši serveri automatski sačuvaju IP adresu, vrstu operacijskog sustava i preglednike te neke druge informacije o prijavljenim korisnicima. Te informacije koristimo isključivo u njihovom sažetom i obrađenom obliku u cilju ispravljanja mogućih grešaka i poboljšanja kvalitete naših usluga, kao i statističkih svrha.

Pohranjeni podaci
prilikom naručivanja:
- korisničko ime,
- ime,
- lozinka,
- starost,
- e-mail adresa,
- telefon,
- podaci o naplati (ime, adresa)
- podaci o isporuci (ime, adresa).

prilikom newsletterau:
- e-mail adresa,
- korisničko ime.

Korisnik može zatražiti informiranje o upravljanju njegovim osobnim podacima u bilo kojem trenutku. Na zahtjev Korisnika, Upravitelj podataka će pružiti informacije o obrađenim podacima, svrsi, pravnoj osnovi, trajanju obrade podataka, nazivu obrađivača podataka, adresi (registrirano sjedište) i aktivnosti vezanim uz upravljanje podacima, te tko i za koju svrhu primaju ili su primili podatke. Informacije će biti dostavljene u pisanom obliku u najkraćem mogućem roku, ali najkasnije 30 dana nakon podnošenja zahtjeva. Zahtjev se šalje na adresu e-pošte korisničkog servisa Upravitelja podataka.


PRAVA I MOGUĆNOSTI ZA PROVEDBU

Sudska provedba

U slučaju povrede prava Korisnika povezanih s zaštitom svojih osobnih podataka, korisnik se može obratiti sudu protiv Upravitelja podataka.

Inspekcija Mađarske nacionalne vlasti za zaštitu podataka i slobode informiranja (NAIH)

Na temelju Odjeljka 52. Zakona o informacijama, svatko se može obratiti NAIH-u, ako je prema njegovom mišljenju došlo do povrede zakona ili se prijeti u vezi s upravljanjem njezinih osobnih podataka, osim ako je u tijeku sudski postupak. Nitko ne može imati bilo kakav nedostatak zbog svog izvješća podnesenog NAIH-u. Obavjestnik je zaštićen istom zaštitom kao podnositelj zahtjeva od javnog interesa. Podnošenje NAIH-u može se podnijeti bez naknade i bez formalnog ograničenja. Web stranica NAIH-a dostupna je na adresi www.naih.hu.

 

OSOBNI PODACI,
REGISTRACIJA, IZMJENA I BRISANJE REGISTRACIJE, NETOČNA REGISTRACIJA

Registracija na web stranici Make Up Plaza ima značaj pri naručivanju iz našeg webshopa.
Samo nakon registracije možete naručiti iz našeg webshopa.

Pružanje podataka je dobrovoljno i besplatno. Brisanje, izmjenu ili ispravku osobnih podataka možete da uradite u bilo kojem trenutku bez naknade, uz pomoć svog korisničkog imena i lozinke ili ih zatražite telefonom ili elektronskim putem. U tom slučaju kontaktirajte nas putem e-pošte ili telefona (tijekom radnog vremena). Ove zahtjeve ispunjavamo što prije je moguće.
 

REGISTRACIJA, IZMJENA I BRISANJE REGISTRACIJE, ODJAVA S NEWSLETTERA:
Registracija na stranici Make Up Plaza je besplatna. Uvjet registracije je točno i potpuno popunjavanje prijave s pravodobnim podacima, kao i prihvaćanje uvjeta kupnje i dostave i Opće uvjete poslovanja. Za registraciju potrebna vam je važeća adresa e-pošte i izbor lozinke. Vaša je odgovornost zadržati svoju lozinku privatnom i osigurati povjerljivost podataka o prijavi. Nakon registracije, naš sustav će automatski poslati aktivacionu e-mail na navedenu adresu e-pošte. Kasnije, uz pomoć svog korisničkog imena i lozinke, možete u bilo kojem trenutku izmijeniti svoje osobne podatke. Brisanje i/ili izmjenu registracije odnosno odjavu s newslettera u svakom trenutku možete zatražiti od nas putem e-pošte ili telefona ili možete pokrenuti pomoćne funkcije predviđene za ovu svrhu (na primjer, brisanje registracije, odjava s newslettera, izmjena podataka). Izmjena ili brisanje registracije je besplatna. Molim Vas provjerite svoju SPAM fioku svaki put kada čekate e-poštu od nas.

​Podaci koje korisnik ne koristi (npr. podaci za prijavu) koji nisu potrebni za kontakt s kupcem, ili za bilo kakvu jamstvenu uslugu, bit će otkazani nakon najviše 3 godine.

Zabranjeno je stvaranje lažnih profila. U slučaju sumnje BioBronz Kft. operater web stranice makeuplaza.com može zatražiti provjeru osobnih podataka korisnika kako bi utvrdio zakonitost korištenja imena. Make Up Plaza zadržava pravo brisanja ili obustave nezakonitih registracija u bilo koje vrijeme bez prethodne obavijesti. Odnosno, zadržavamo pravo brisanja registracije u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti, ako korisnik ošteti web stranicu svojim ponašanjem.

UPOZORENJE! U slučaju da ne aktivirate automatski poslatu aktivacionu vezu u roku od mjesec dana od registracije, naš će sustav automatski izbrisati vašu registraciju, stoga ga morate ponoviti ako se želite registrirati na našoj web stranici.
 

POGREŠNA REGISTRACIJA
Možete izmijeniti podatke koje ste unijeli u bilo kojem trenutku u izbornicima MOJ PRIFIL/PROMJENA PODATAKA. Ako ste nepravilno unijeli svoje podatke i/ili niste ispunili obavezna polja za dovršenje registracije i zato naš sustav ne može Vas registrirati, BioBronz Kft. operater makeuplaza.com web stranice nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu Korisniku ili zbog tehničkih problema nastale tijekom procesa ne preuzima odgovornost.

 

OGRANIČAVANJE ODGOVORNOSTI NA WEB STRANICI

BioBronz doo ne namjerava tražiti osobne podatke od osoba mlađih od 14 godina. Ako je osoba mlađa od 14 godina dostavila osobne podatke, potrebna je suglasnost roditelja ili skrbnika djeteta. U slučaju da roditelj ili skrbnik nisu pristali na pružanje djetetovih osobnih podataka, on može zatražiti brisanje tih podataka sukladno postupku opisanom u prethodnom odeljku. Naravno, u ovom slučaju podaci koji nam se pošalju bit će izbrisani iz našeg sustava što je prije moguće. Prilikom registracije ne tražimo pismenu potvrdu o suglasnosti roditelja. Pristup djeteta internetu je odgovornost roditelja.

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI NA WEB STRANICI

BioBronz Kft., operater makeuplaza.com web trgovine ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu nastalu zbog gubitka podataka, rekonstukcije softvera, prekida rada ili bilo kakve druge štete što je rezultiralo kupcu bilo kakvu štetu ili izgubljeni dobit, gubitak. Korisnik/Kupac priznaje da mora osigurati pravilnu upotrebu i zaštitu njegovog računala i podatke pohranjenih na njemu. Operator makeuplaza.com web trgovine ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve vanjske, izravne ili neizravne greške, posebne ili potencijalne posljedice, gubitke, a osobito: na štete zbog kvarova, odgođenog prijenosa informacija ili virusa ili grešaka u sustavu, uključujući slučajeve kada je BioBronz Kft. obaviješten o takvim eventualnim štetama, gubitcima ili troškovima. Nismo odgovorni za pogreške koje su izvan naše kontrole - zastoji zbog tiskarskih, tehničkih ili vremenskih uvjeta.

Nismo u mogućnosti preuzeti odgovornost za kašnjenje pošiljke i isporuke uzrokovane zaustavljanjem servera i administrativnih i praktičnih odgoda zbog neuspjeha transportera.

BioBronz Kft. ne preuzima nikakvu odgovornost od Kupca zbog njegovog nepoznavanja korištenja računala i nedostatka znanja o upravljanju programima.

 

SADRŽAJ WEB STRANICE, CIJENE, PARAMETRI, BOJE PROIZVODA NA WEB STRANICI

Korištenjem web stranice ili usluge vaša je puna odgovornost da odlučite jesu li informacije prikladne vašim potrebama. Autor ne preuzima nikakvu financijsku ili intelektualnu odgovornost za korištenje podataka objavljenih na web stranici.

Operater Make Up Plaze pokušava da pruži najtočnije informacije Kupcu o proizvodima s cijenom koji se nalaze na svojim web stranicama. Tijekom uvođenja proizvoda (s nula cijenom), mogu se prijaviti tehnički problemi pri prikazivanju, tako da su ti proizvodi indikativni i ne predstavljaju ponudu. Zadržavamo pravo izmjene podataka o proizvodu na našoj web stranici u bilo kojem trenutku.

Opis proizvoda u može se razlikovati od opisa dobivenih od strane proizvođača. Ako se razlikuje, to će biti u svakom slučaju na korist potrošača. Fotografije uz proizvode su simboličnog karaktera, pakiranje i izgled artikala mogu biti različiti. U svakom slučaju uvijek ažuriramo naše fotografije proizvoda u mjeri u kojoj je to moguće. Pakiranje/opis proizvoda dostupnih na našem skladištu može se razlikovati od proizvođača jer proizvođači često mijenjaju ove dijelove svojih proizvoda, stoga zadržavamo pravo da imaju različite pakiranja/opisa u slučaju proizvoda na našem skladištu od onih koje su objavili proizvođači. BioBronz Kft. ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve promjene u opisu proizvoda zbog izmjena koje primjenjuju dobavljači, proizvođači ili promjene koje se odvijaju iz bilo kojeg razloga i bez prethodne najave.

POJAVA BOJE PROIZVODA OPĆENITO:
Nastojimo objaviti najtočniju boju proizvoda koji su vidljivi na našoj web stranici. Međutim, budući da se izgled boja može promijeniti zbog posebnih značajki monitora i individualnih postavki, ne možemo jamčiti da će boja isporučenih proizvoda biti jednaka onoj boji proizvoda koji se vidi na web stranici. Ne možemo prihvatiti nikakvu reklamaciju vezanu za boje, ali proizvod može biti zamijenjen ili se cijena može upotrijebiti za kupnju drugih proizvoda ili možete koristiti vaše pravo otkazivanja kupnje. Međutim, troškove vraćanja proizvoda snosi Kupac u slučaju sukladnosti s bojama.

Imajte na umu da naziv proizvoda ne odgovara uvijek boji proizvoda. Preporučuje se da odaberete proizvod prema boji proizvoda i ne oslanjajte se na naziv proizvoda. (Na primjer, naziv svijetlo crvenog ruža za usne može biti "Black Jack", što nužno ne znači da je ruž crne boje. To je samo ime mašte.)

PARAMETRI:
Sve dimenzije i veličine su navedene što je preciznije moguće. Međutim, mogu postojati razlike.

CIJENA PROIZVODA:
Cijena prikazana pored proizvoda je bruto maloprodajna cijena koja već uključuje porez na promet (27%). Zadržavamo pravo promjene cijena i zaliha. Cijene se prilagođavaju fluktuacijama valuta. Proizvodi sa "0" = nula – vrednosti trenutno nisu dostupni, ne mogu se staviti u košaricu, ne mogu se kupiti.

 

PRETRAŽIVANJE NA WEB STRANICI U WEBSHOPU I KOLAČIĆI

Besplatno možete pretražiti naš webshop i web stranicu bez naručivanja, registracije i otkrivanja vašeg identiteta, kako biste se upoznali s našom web stranicom, i saznali više o našim proizvodima i cijenama. pogledali u naše proizvode i cijene. U ovom slučaju, davanje vaših osobnih podataka nije potrebno.

PREGLEDNICI:
Naša web stranica je kompatibilna sa preglednicima Microsoft Internet Explorer 7.0+ ili Mozilla Firefox.

KOLAČIĆI (COOKIES):
Kolačić je paket informacije koje šalje web stranica (server) u korisnički preglednik i pohranjuje se na lokalnom računalu. Na taj način web stranica može povezati trenutni zahtjev s prethodnim: najčešće se koristi za identifikaciju registriranih korisnika i registraciju "košarice za kupnju". Za kupnju, kolačići moraju biti omogućeni. Molimo Vas omogućite upotrebu kolačića. Zapisuje se IP adresa vašeg računala. Ako ne želite omogućiti kolačiće, možete je onemogućiti u postavkama preglednika. U ovom slučaju neki elementi naših usluga neće biti ili samo djelomično dostupni. Kolačići ne pohranjuju osobne podatke. Funkcija kolačića isključivo je olakšana provjera autentičnosti korisnika (npr. prijava, pregledane stranice).

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI WEB STRANICE TREĆE STRANE, VEZE

Korisnik ima mogućnost da preko web stranice makeuplaza.com klikne na veze drugih web stranica. BioBronz Kft. nije odgovoran za sadržaj vanjskih veza, niti na promjene i nadopune na ovim stranicama, oni nisu pod njegovim nadzorom. Ovim vezama korisnik prelazi na web stranice koje održavaju drugi davatelji usluga, koje uređuju treće strane, a njihovi sadržaji nisu poznati od strane operatera makeuplaza.com. U ovom slučaju operater makeuplaza.com nema kontrolu nad obradom osobnih podataka korisnika i nije odgovoran za bilo kakve informacije i podatke objavljene na povezanim web stranicama. Svrha veza na internetske stranice trećih strana je olakšati orijentaciju i služi samo funkcijama udobnosti, ali to ne znači da je autor identificiran sa sadržajem određene web stranice, pa je BioBornz Kft. makeuplaza.com se ne može identificirati ni s jednim od izjava na ovim web stranicama. BioBronz Kft. Makeuplaza.com ne preuzima nikakvu odgovornost, posebno na takvim stranicama za izvršeno krivično delo i štete prouzrokovane trećim stranama. Prilikom korištenja povezanih web stranica, moraju se razmotriti uvjeti i odredbe vlasnika ili održavatelja.

 

PRAVOVALJANOST, OPSEG OPĆIH UVJETA POSLOVANJA

Kupac/Korisnik priznaje uvjete kupnje, isporuke i plaćanja, kao i opće uvjete ugovora, istodobno s registracijom i narudžbom, te prihvaća sve uvjete i odredbe sadržane u ovom pravilu.

Vremenski opseg Općih uvjeta poslovanja:
Sadašnji Opći uvjeti i odredbe stupaju na snagu dok ne budu poništena od strane uprave tvrtke BioBronz Kft.


Teritorijalni opseg Općih uvjeta poslovanja:
Sadašnji Opći uvjeti djeluju isključivo na području Mađarske. U slučaju usluga izvan Mađarske vrijede posebni uvjeti.

 

PRAVO NA ODUSTAJANJE OD KUPNJE

U skladu s uredbom 45/2014. (II.26.) Potrošač može odustati od kupnje bez objašnjenja.

Prema Građanskog zakonika i Vladine Uredbe 45/2014. (II.26.) samo se pojedinci (fizičke osobe) smatraju potrošačima. Prava potrošača (to je i pravo na odustajanje od kupnje bez obrazloženja) u slučaju kupnje preko interneta dospijevaju samo potrošačima.

Ne poduzimamo nikakvu odgovornost za štetu nastalu uslijed neispravne upotrebe, skladištenja, čišćenja ili prijevoza proizvoda.

Potrošač može izvršiti svoje pravo na odustajanje od kupnje, ako je svoju narudžbinu preuzeo. Potrošač u roku od 14 (četrnaest) dana od preuzimanja robe može odutati od kupnje bez objašnjenja telefonom, pismenim putem ii preko e-pošte. U tom slučaju, BioBronz Kft. odmah ili najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana, dužan je vratiti iznos novca na bankovni račun kupca ili prema dogovoru. Prodavatelj također nadoknađuje trošak dostave Potrošaču. Potrošača tereti trošak povrata proizvoda. Ako ste naručili više proizvoda i ne želite vratiti sve stavke, mi ćemo nadoknaditi trošak dostave proporcionalno s proizvodima koji će biti vraćeni.

Prodavatelj može zatražiti naknadu štete od potrošača za bilo kakvu štetu koja proizlazi iz nepravilne upotrebe proizvoda. Vraćeni proizvod pregledat će se po povratku. Potrošač je odgovoran i mora vratiti Prodavatelju iznos štete na proizvodu zbog upotrebe prekomjernog probnog razdoblja iznad razine koja je potrebna za utvrđivanje svojstava i funkcioniranje proizvoda.

U slučaju pisane obavijesti o odustajanju kupnje Prodavatelju se mora poslati u roku od 14 (četrnaest) dana. Kada se šalje poštom, uzima se u obzir datum knjiženja.

E-mail adresa: info@makeuplaza.hr
Poštanska adresa: BioBronz Kft., H-2481 Velence, Hunyadi utca 16.
Telefon: 00 36 20 94 66 118

Molimo Vas pošaljite nam poštom ili elektronskim putem broj bankovnog računa (ime, broj računa) gdje možemo vratiti cijenu proizvoda. Nakon primitka vraćenog proizvoda vratit ćemo cijenu proizvoda.

Preporučujemo da proizvod pošaljete kao preporučeni paket s vrijednošću na našu adresu, upakovanu najvećom sigurnošću i također stavite u paket izjavu o odustajanju (ili pošaljite izjavu putem e-pošte). Izjavu o odustajanju možete formulirati slobodno, nemamo posebnu formu za to. Možete nam poslati originalni račun ili fotokopiju poštom ili u skeniranom obliku preko e-pošte.

Prilikom vraćanja proizvoda ne šaljite nam proizvod pouzećem, jer ti paketi ne mogu biti prihvaćeni. Preporučujemo da nam se proizvod vrati kao preporučena pošiljka sa vrijednosti. Ukupni trošak povrata snosi Kupac. Nakon što je paket vraćen, o otvaranju paketa i predledanju vraćenog proizvoda pravi se video snimak. Ako je proizvod oštećen prilikom povratka, sa isporučiocem pravimo zapisnik o oštećenju i u daljnjem pošiljalac naknadu paketa vrši s transportnim poduzećem. Stoga preporučujemo da se povrat proizvoda vraća s vrijednošću.

Kratak opis prava o odstupanju kupnje može se naći na fakturi. U nedostatku tih informacija, potrošač ima pravo ostvariti pravo na odstupanje kupnje do 12 mjeseci.

POTROŠAČ NE MOŽE OSTVARITI PRAVO O ODSTUPANJA KUPNJE:
- u slučaju prodaje proizvoda koji je povezan s potrošačem, koji je proizveden na zahtjev potrošača ili na njegov izričit zahtjev
- u slučaju prodaje proizvoda čija cijena ovisi o fluktuaciji tržišta novca, koja je izvan kontrole prodavatelja
- ako je potrošač otvorio i/ili isprobao proizvod

PRAVO NA ODSTUPANJE OD KUPNJE KOZMETIKE I HIGIJENSKIH PROIZVODA:
Pri kupnji kozmetičkog i higijenskog proizvoda, Potrošač nema pravo odustati od kupnje ako je raspakirao pakiranje proizvoda ili je koristio proizvod. Pri primanju paketa provjerite cjelovitost paketa - ako je moguće ispred isporučitelja - i ako primijetite bilo kakvu štetu ili bilo kakvu abnormalnost, morate se obratiti mjesno nadležnoj pošti, gdje morate zatražiti zapisnik. Saznajte više o tome OVDJE. Ako imate bilo kakvih problema, molimo da nam javite nam kako bismo vam mogli pomoći i fleksibilno riješiti.

U SLUČAJU POGREŠNO OBRAĐENE NARUDŽBE:
Ako niste dobili proizvod koji ste naručili, obavijestite nas odmah telefonom ili e-poštom i bit će zamijenjen besplatno. Za to ćete morati vratiti proizvod koji želite zamijeniti. Mi ćemo platiti povratni trošak. Nemojte nam poslati proizvod natrag prije nego što s nama razgovarate o načinu vraćanja i postupku administracije! Šaljemo drugi proizvod samo ako nam se zamjenski proizvod vratio. Hvala vam na razumijevanju i suradnji.

U SLUČAJU NEISPRAVNOG PROIZVODA:
Kupljeni proizvod ćemo zamijeniti samo ako se utvrdi da je neispravan. Ako je naručena stavka dokazano neispravna, bit će zamijenjena besplatno. Ako nemamo opciju razmjene, na opciju kupca možete dobiti popust na neispravnu stavku koju šaljete ili možete odabrati drugu robu s podudaranjem vrijednosti ili možete ostvariti pravo odstupanja od kupnje.

SLUČAJ ALERGIJSKIH REAKCIJA IZAZNVANIH KOZMETIČKIM PROIZVODOM:
Ako imate alergijsku reakciju kože uzrokovanu kozmetičkim proizvodom, prestanite koristiti proizvod ponovno. Alergijska reakcija uzrokovana proizvodom nije posljedica oštećenja proizvoda. Nemojte koristiti naše kozmetičke proizvode preko ozlijeđenih površina kože, otvorenih rana, nemojte ih jesti, nemojte ih progutati, nemojte dopustiti da dođu u dodir s očima, osim ako je to metoda njegove specifične primjene.

POTRAŽIVANJA KOJA PROIZLAZE I POGREŠKE ISPORUKE:
Biobronz Kft. proizvode pakira u savršenom stanju uz veliku pažnju i provjerava sigurnost proizvoda prije otpreme. Nakon primitka paketa uvijek provjeravajte cjelovitost paketa i njegovog proizvoda - ako se može riješiti - pregledajte ispred isporučitelja. Imajte na umu da dobavljač ne može biti dužan čekati dok ne otvorite i provjerite paket. Ako je isporučena roba oštećena, morate otići do pošte (ili MOL-ove benzinske postaje, PickPackPont) i zatražiti zapisnik. Pritužbe se uzimaju u obzir samo ako taj zapisnik postoji. U nedostatku evidencije ne možemo zamijeniti ili prihvatiti žalbu. Ako imate bilo kakvih problema s tim, kontaktirajte nas, spremni smo pokušati riješiti neugodnosti. Naš cilj je da korisnici budu zadovoljni našim uslugama i proizvodima. Naša moto: "Tražimo rješenje, a ne izgovor."

KLIKOM OVDJE možete detaljno pročitati točan način bilježenja poštanskog izvješća. Molimo obratite pažnju na gore navedeni postupak administracije, kako bismo mogli brzo riješiti vaš problem. Hvala vam na suradnji.

Zakoni i informacije o zaštiti potrošača dostupni su na internetskim stranicama Nacionalnog tijela za zaštitu potrošača (www.nfh.hu). Zakoni i informacije o zaštiti potrošača dostupni su na web stranici Nacionalnog nadzora zaštite potrošača www.nfh.hu. U pitanjima koja nisu ovdje regulirana, Građanski Zakonik i Vladina uredba 45/2014. (II.26.) su mjerodavni.

U nedostatku tih informacija, potrošač ima pravo ostvariti pravo povlačenja do isteka tri mjeseca.

 

POVRAT POKLONA ILI OSTALIH PR PROIZVODA PRI PRAVU NA ODUSTAJANJE OD KUPNJE

Prilikom naručivanja iznad određenog iznosa uz kupnju se može izabrati besplatan poklon (ovisno od zaliha). Više informacija možete pročitati u izborniku POKLON. Poklon je dio narudžbe, tako da u slučaju da Kupac prihvati ponuđen poklon, automatski se slaže da u slučaju vraćanja narudžbe vraća i poklon u nekorišćenom stanju. Korisnik nema pravo zadržati poklon ukoliko koristi svoje pravo na odustajanje od kupnje. 

IZNIMKE:
- ukoliko bez vraćenog proizvoda iznos narudžbe prelazi ukupan iznos koji je potreban za poklon, Kupac nije dužan da vrati poklon.
- ako vraćeni proizvod želi zameniti drugim proizvodom, sa kojim zajedno ukupan iznos narudžbe dostiže granicu koja je određena za poklon.
- ako vraćeni proizvod želi zamijeniti.
- kupac može odlučiti da zadrži poklon. U tom slučaju, vrijednost poklona će biti odbijen od vraćenog iznosa.

Šteta poklona stvorena tijekom transporta neće biti obeštećena kupcu.

 

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

BioBronz Kft., operator makeuplaza.com zadržava pravo izmjene uvjeta korištenja i kupnje bez posebnih objašnjenja i obavijesti. Korisnik uvijek može saznati o trenutnim uvjetima u ovom odjeljku stranice i ostalim stavkama izbornika, koji su na snazi od datuma objavljivanja.

U slučaju promjene cijena, cijena naručenih proizvoda prije promjene bit će ona koja je u trenutku naručivanja bila aktuelna, i ona će biti potvrđena i fakturirana.

Operater makeuplaza.com zadržava sva prava na promjenu na svih svojih web stranica.

 

GARANCIJA, JAMSTVO

Među našim proizvodima su proizvodi samo pouzdanih proizvođača. Prije otpreme, proizvodi se više puta provjeravaju kako bi klijentu dali robu u besprijekornom, ispravnom stanju. Međutim, unatoč najvećoj skrbi, može se dogoditi da će naš Klijent biti nezadovoljan primljenim proizvodom zbog nekog razloga. Make Up Plaza će učiniti sve da obrađuje prigovor kupaca na najfleksibilniji način u skladu s važećim zakonima.

Garancijska i jamstvena odgovornost prodavatelja uređuje se uredbom a 151/2003. i 19/2014. (IV. 29.) NGM Građanskog Zakovina

INFORMACIJE O GARANCIJI I JAMSTVU:
Sklapanje ugovora smatra se dokazanom, ako Potrošač prikazuje potvrdu kojom se potvrđuje isplata cijene – faktura ili potvrda o plaćanju prema Zakonu o općem porezu na promet, od strane potrošača. U provođenju jamstvenog zahtjeva Potrošač mora dokazati sklapanje ugovora.

1. PODRAZUMJEVANO JAMSTVO
- U kojim slučajevima možete provesti svoje podrazumijevano jamstveno pravo?

Ako ste dobili neispravan proizvod možete provesti podrazumijevana jamstvena potražnja prema poduzeću u skladu s pravilima Građanskog Zakonika.

- Koje su vam prava na temelju vašeg podrazumijevanog jamstvenog zahtjeva?
Vi – prema vašem izboru - možete izvršiti sljedeće podrazumjevane jamstvene zahtjeve:
1./ Možete zatražiti popravak ili zamjenu, osim ako je izvršavanje tražbine koju ste odabrali nemoguće ili bi to moglo uključivati neproporcionalan dodatni trošak za poduzeće u usporedbi s obavljanjem drugog potraživanja. Ako niste ili niste mogli tražiti popravak ili zamjenu, možete zatražiti proporcionalno smanjenje cijene ili ćete sami ili s drugim popraviti nedostatak na trošak poduzeća ili - u krajnjem slučaju - čak možete otkazati ugovor.
2./ Možete se prebaciti sa odabranog podrazumjevanog jamstvenog prava na drugo, ali ćete morati snositi troškove prebacivanja, osim ako je to bilo opravdano ili je zbog razloga koji vam je dala tvrtka.

- U kojem roku možete provesti svoje podrazumijevano jamstveno pravo?
Morate prijaviti pogrešku odmah nakon otkrića, ali najkasnije u roku od dva mjeseca od otkrića pogreške. Istodobno, privlačimo vašu pozornost na činjenicu da od datuma izvršenja ugovora nakon dvogodišnjeg razdoblja, više ne može provoditi jamstvena prava. Ovaj rok u slučaju korištene stavke je ...... .., ali najviše godinu dana.

- Prema kome možete izvršiti svoje podrazumijevano jamstveno pravo?
Možete provesti svoje podrazumijevano jamstvo protiv tvrtke.

- Koji drugi uvjeti moraju biti ispunjeni kako bi mogli izvršiti svoje podrazumijevano jamstveno pravo?
Osim što prijavljujete grešku za provođenje vašeg podrazumjevanog jamstvenog zahtjeva u roku od šest mjeseci nakon izvođenja, ne postoje drugi uvjeti, ukoliko potvrdite da je proizvod ili usluga pružila tvrtka ..... Međutim, nakon šest mjeseci nakon izvođenja, već ste dužni dokazati da ste pronašli nedostatak već u vrijeme izvedbe.

2. JAMSTVO ZA PROIZVOD
- U kojem slučaju možete izvršiti pravo jamstva za proizvod?
U slučaju kvara pokretne imovine (proizvod), možete izvršiti - prema vašem izboru - bilo pravo koje je definirano u točki 1 ili zahtjev za jamstvo za proizvod.

- Koje su vam prava na temelju vašeg jamstva za proizvod?
Kao zahtjev za jamstvo za proizvod, možete zatražiti samo popravak ili zamjenu neispravnog proizvoda.

Kada je proizvod kvalificiran kao neispravan?
Proizvod je neispravan ako ne ispunjava zahtjeve kvalitete koji su na snazi kada se stavljaju na tržište ili ako nemaju svojstva koja su uključena u opis koji je izdao proizvođač.

- U kojem roku možete provesti svoje pravo za jamstvo za proizvod?
Možete podnijeti zahtjev za jamstvo za proizvod u roku od dvije godine nakon što je proizvođač stavio na tržište određeni proizvod. Nakon što prođe ovaj rok, izgubit ćete ovo pravo.

- Prema kome i pod kojim drugim uvjetima možete provesti svoje pravo na jamstvo za proizvod?
Pravo o jamstvu za proizvod možete provoditi isključivo protiv proizvođača proizvoda ili njegovog prodavatelja. Morate dokazati neispravnost proizvoda kada želite provesti jamstvo o proizvodu.

- U kojim je slučajevima proizvođač (prodavatelj) oslobođen obveza prema jamstvu za proizvod?
Proizvođač (prodavatelj) je oslobođen od obveze jamstva za proizvod ako dokazuje sljedeće:
- proizvod nije proizvedeo ili stavio na tržište u okviru svoje delatnosti, ili
- nedostatak u skladu s najsuvremenijom znanosti i tehnologije nije mogao biti prepoznat u vrijeme kada je određeni proizvod stavljen na tržište, ili
- nedostatak proizvoda proizlazi iz primjene zakonskog ili obveznog regulatornog zahtjeva.

Proizvođaču (prodavatelju) dovoljno je dokazati jedan od razloga za izuzeće.

Pozornost usmjeravamo na činjenicu da zbog iste pogreške ne možete istodobno ili istovremeno tražiti podrazumjevano jamstvo i jamstvo za proizvod. Međutim, nakon što uspješno provedete jamstvo o proizvodu, možete izvršiti podrazumijevano jamstvo za zamjenski proizvod ili popravak u odnosu na proizvođača.

[Ako je tvrtka dužna osigurati jamstvo zbog zakona ili na temelju ugovora, tada je potrebno unijeti sljedeću 3. točku u informativni materijal:]

3. GARANCIJA
- U kojem slučaju možete izvršiti pravo garanciju?
U slučaju neispravne izvedbe, temeljem ugovora / ..., ... je dužan dati garanciju.

- Koja prava i rokove imate na osnovu garancije?
 

- Kada je tvrtka izuzeta od obveze garancije?
Tvrtka je oslobođena od garancijske obveze samo ako dokazuje da se razlog kvara dogodio nakon izvedbe.

Skrećemo vašu pažnju na činjenicu da zbog iste pogreške ne možete tražiti istovremeno ili istodobno podrazumjevano jamstvo i garancijski zahtjev, odnosno jamstvo za proizvod i garancijski zahtjev, u protivnom jamstva su vam potrebna neovisno o pravima koja su definirana u točkama 1 i 2.

 

O JAMSTVU OPĆENITO:
Distribucija proizvoda je u skladu s važećim zakonskim zahtjevima Mađarske. Osiguravamo za proizvode sva jamstva koja su propisana zakonom na snazi u trenutku kupnje. Jamstvo za ne-trajne proizvode široke potrošnje je pola godine. Kupac je dužan primljen proizvod ispitati što prije, i eventualne nedostatke ili oštećenja prijaviti Make Up Plazi u roku od 3 dana od primitka robe.

Jamstvo kozmetičkih i higijenskih proizvoda:
njegova upotrebljivost varira ovisno o pojedincu i vremenu proizvodnje. Njihova korisnost označena je na kutiji, na proizvodu, u mađarskom opisu ili na pakiranju.

Jamstvo za torbe, stolice:
U okviru jamstva prodavatelj preuzima odgovornost, da prilikom prodaji daje besprijekoran proizvod kupcu, tj. proizvod nije imao nikakvih skrivenih nedostataka (npr. nedostataka u proizvodnji), koji bi se mogli otkriti tek kasnije. U slučaju neispravnosti robe, Kupac je dužan profesionalno pohranjivati robu, BioBronz Kft neće biti odgovoran za štete nastale zbog neprofesionalne pohrane. Jamstvo i garancija tvrtke BioBronz Kft ukida se ako kupac ili treća osoba izvrši promjenu ili ispravku na primljenom proizvodu bez pisane suglasnosti tvrtke BioBronz Kft. Prijenos originalnog računa BioBronz Kft preduvjet je izvršavanja bilo kojeg jamstvenog ili garancijsog zahtjeva. Što se tiče ostalih aspekata, učinkoviti mađarski zakoni moraju se primjenjivati u pogledu jamstava i garancije.

Proizvod se smatra neispravnim,
- ako u trenutku kupnje nemaju svojstva koja su zakonom propisana,
- ako nema kvalitetu koja je karakteristična za proizvode sličnih vrsta,
- ako nije prikladno za iste svrhe za koje se uobičajeno koristi isti tip proizvoda,
- ako nema svojstva koja su uključena u opis proizvoda ili koja su svojstvena njegovom uzorku,
- ako se ne može upotrijebiti za tu svrhu koju je kupac predvidio i na koji se prodavatelj također suglasan.

U slučaju potrošačkog ugovora, jamstveni zahtjev može se predočiti prije svega u roku od 2 godine. Naša odgovornost prestaje ako se proizvod neispravno upotrebljava (npr. preopterećen, nemarno skladištenje), ako je preoblikovan, silovito otvoren i zanemareno rukovan. Osim toga, ne smatra se jamstvenim nedostatkom ako je proizvod bio izložen vanjskom toplinskom, kemijskom ili prekomjernom fizičkom utjecaju. Jamstvo ne pokriva prirodno trošenje, i na štete nastale nakon kupnje (lom, npr. kada putujete avionom, autobusom itd.). U takvim slučajevima preporučujemo da zatražite gubitak u nadležnom poduzeću.

Popravak, zamjena:
Provjera jamstva je moguća samo ako pored neispravnog proizvoda Kupac dostavi dokaz o uplati (faktura). Nakon toga će se ispitati neispravan proizvod. Ako se dokaže da je kvar nastao iz pogreške u proizvodnji (a ne iz prethodno spomenutih vanjskih utjecaja), troškovi popravke/zamjene će opteretiti prodavatelja. Imajte na umu da naša prodavaonica djeluje kao web shop, tako da možemo zamijeniti proizvod samo ako je na raspolaganju.

Popravak i zamjena ne kozmetičkih proizvoda:
Prava koja može provesti potrošač u slučaju neispravnog proizvoda imaju vezani redoslijed, tj. nije moguće odstupiti od sadržaja i redoslijeda izvršavanja jamstvenih prava:
1. / Kupac u prvom slučaju može zatražiti popravak ili zamjenu. Ako nijedna od ovih nije moguća ili tvrtka ne preuzme njihovu izvedbu, potrošač može zahtijevati vraćanje kupovne cijene.
1.1/ Kupac može birati između popravka i zamjene, ali ne može odabrati onu čija će izvedba rezultirati nerazmjernim dodatni trošak za tvrtku. To jest, ako je cijena popravka torbe 6000-6500 Ft i sama torba je 60.000 Ft, onda tvrtka može inzistirati na popravci umjesto zamjene.

Prava potrošača:
- korisnik može zatražiti ispravak pogreške
- smanjenje kupovne cijene
- zamjena neispravnog proizvoda

(O žalbi će se pripremiti izveštaj, o popravci će se pripremiti radni list).

Jamstvo u slučaju kozmetičkih proizvoda:
Za kozmetičke i higijenske proizvode smjernice su zakonske odredbe Građanskog Zakonika i Vladine uredbe 151/2003. Jamstvo se odnosi samo na određene trajne proizvode.

Jamstvo u slučaju trajne potrošne robe (stolice, električni mobilni studiji):
Potrošač je dužan obavijestiti prodavatelja o njegovoj pritužbi u najkraćem roku koji je dopušten okolnostima nakon otkrivanja nedostatka. Sukladno Uredbi 19/2014. (IV 29.) NGM o upravljanju jamstvenim i garancijskim zahtjevima koji se primjenjuju u okviru ugovora o potrošačima, prodavač mora uložiti napore da izvrši popravak ili zamjenu najduže u roku od petnaest dana. Trajanje jamstva je 12 mjeseci. Šminkerske torbe i koferi ne spadaju među trajne potrošne robe. 

U slučaju neispravne izvedbe (u slučaju neispravnog proizvoda):
Ako niste primili proizvod koji ste naručili ili ako je proizvod dokazano neispravan, prijavite ga bez odlaganja telefonom ili preko e-pošte i mi ćemo ga besplatno zamijeniti. S obzirom na činjenicu da smo web-shop, u vrijeme prijeve nisu svi proizvodi na stanju, a nismo uvijek u mogućnosti zamijeniti proizvod.

U slučaju neispravne izvedbe možete zatražiti sljedeće:
- zamjenu,
- smanjenje cijene,
- pravo za odustajanje od kupnje
- zamjenu s uskalđivanjem vrijednosti

Ako je proizvod na zalihi, zamijenit ćemo ga i poslati ga radnim danom nakon vraćanja robe koju treba zamijeniti. Ako proizvod nije na zalihi, Kupac može odlučiti hoće li zadržati narudžbu, pričekati do stizanja proizvoda i zamijeniti ga ili ćemo vratiti dio ukupne kupovne cijene ili zamijeniti ga s drugim proizvodom sa usklađivanjem cijene ili može otkazati kupnju. Promjene zaliha bit će izvršene nakon obrade narudžbi istog dana. Postoje proizvodi koji se ne mogu ponovno naručiti, ne mogu se zamijeniti.

U slučaju neispravnog proizvoda, kupljeni proizvod ćemo zamjeniti samo ako se utvrdi da je neispravan.

Zahtjev za jamstvo može se provesti i u slučaju snižene robe, i u ovom slučaju je moguće podnijeti kvalitetnu pritužbu, pod uvjetom da prodavatelj nije ukazao na razlog sniženja cijena. Zakone i propise o zaštiti potrošača možete pogledati OVDJE.

 

Pogreške uzrokovane transportom: BioBronz Kft pakira svoje besprijekorne proizvode s najvećom mogućom pažnjom, a prije njihovog slanja provjerava nedirnutost proizvoda. Nakon primitka paketa uvijek provjeravajte cjelovitost paketa i proizvoda koji je unutar njega. Ako se to može riješiti, trebate to učiniti ispred isporučitelja, no isporučitelj ne može biti dužan čekati dok ne otvorite i provjerite paket. Ako je isporučeni proizvod oštećen, morate zatražiti snimanje izvješća o oštećenju sljedećeg radnog dana u mjesno nadležnoj pošti. Samo u ovom slučaju možemo prihvatiti pritužbe. Bez izvješća nismo u mogućnosti zamijeniti proizvod i prihvatiti bilo kakve pritužbe. Možete pročitati postupak snimanja izvješća klikom na OVDJE, i molimo da točno pratite ovaj postupak kako biste imali brže rješenje.

Zamjena proizvoda:
Ako proizvod nije neispravan, ali zamjena proizvoda je zatražena zbog boje ili druge nepridržavanja, zamolite zamjenu s utvrđivanjem vrijednosti u bilo kojem trenutku putem telefona ili e-pošte. Nakon obavijesti, poslat ćemo vam pisanu e-poštu, a zatim vratite proizvod koju želite zamijeniti sa svim svojim papirima, sigurno zapakiranim (kao što smo ih poslali). Troškove prijevoza do nas i ponovljene isporuke snosi Kupac. Nismo u mogućnosti prihvatiti proizvode koji se vraćaju s pouzećem. Zbog higijenskih razloga zamjenjujemo proizvod samo ako nam se vrati bez otvaranja, u nedirnutom stanju, u originalnom pakiranju, bez ikakvih nedostataka, zajedno s dokumentom koji je bio u pakiranju. Nakon primitka vraćenog proizvoda, snimit ćemo otvaranje paketa. Ako se proizvod vraća u oštećenom stanju i nije bio osiguran, nažalost nećemo moći zamijeniti.

Makeuplaza.com web shop je oslobođen od odgovornosti jamstva na temelju Građanskog Zakonika:
Webshop također može ponuditi proizvode na prodaju koji imaju manje nepravilnosti (npr. estetska mana, nedostatak uzrokovan transportom, manji proizvodni nedostaci itd.) u okviru akcije i/ili sniženja. Korisnik u svakom slučaju je uvijek točno obaviješten o nedostatcima prije njenog naručivanja. Točan opis nedostataka možete naći u opisu proizvoda, pored slike proizvoda u web shopu. Nakon što se Kupac u potpunosti upoznaje s nedostatkom, priznaje da je svjestan nedostataka i prihvata ga prilikom podnošenja narudžbe. Nismo u mogućnosti zamijeniti proizvode koji se vraćaju, zbog poznatih nedostataka.

Rješavanje pritužbi:
Možete podnijeti pritužbu u pisanom obliku ili verbalno. Naši podaci za kontakt uključeni su u stavku izbornika "Kontakt". Nakon izvješćivanja ocjenjujemo žalbu kupca, i snimit ćemo izvješće o njegovoj pritužbi u kojoj ćemo uključiti sljedeće:

- ime i adresu Kupca,
- naziv i kupovnu cijenu proizvoda,
- datum kupnje,
- datum obavijesti o neipravnosti,
- opis pogreške,
- zahtjev koji potrošač želi provesti,
- način rješavanja prigovora.

Ako nismo u mogućnosti izdati izjavu o izvedivosti zahtjeva potrošača u vrijeme izvješćivanja, obavijestit ćemo potrošača o našem stajalištu najkasnije u roku od tri radna dana.

Skrećemo vašu pažnju da ako je stajalište tvrtke BioBronz Kft neprihvatljivo za vas, protiv naše odluke možete se obratiti sljedećim organizacijama, ovisno o vrsti vaše žalbe:
U slučaju spora, preporučujemo vam da se obratite Tijelu pomirenja Székesfehérvár (8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér), a ako se ne postigne dogovor, preporučujemo vam da se uputite na sud u Székesfehérváru.

Možete nam prijaviti vaše pravo na garanciju i jamstvena potraživanja na telefonski broj korisničkog servisa pod izbornika „Kontakt“, ili putem e-pošte, pa čak i putem pisama poslanog poštom.

Na odgovornost garancije i jamstava Prodavatelja primenjiva se Vladine uredba 151/2003. (IX. 22.) i NGM uredba 19/2014. (IV 29.). Informacije o garaniciji i jamstvima možete pronaći na web stranici www.nfh.hr Nacionalno tijelo za zaštitu potrošača.

Vašu žalbu možete obratiti sljedećem tijelu:

Ured državne uprave u Fejéru Inspektorat za zaštitu potrošača
Adresa: 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14.
Poštanska adresa: 8050 Székesfehérvár, Pf. 936
Telefon: +36 22 501 751, +36 22 501 626
Faks: +36 22 501 627
E-pošta: fogyved_kdf_szekesfehervar@nfh.hu

 

TROŠKOVI KOJI SU NASTALI TIJEKOM PROVEDBE

U slučaju kršenja ugovora, Kupac je dužan snositi sve troškove nastale uslijed izvršenja.

 

OSTALE ODREDBE

U pitanjima koja su izostavljena iz Općih uvjeta poslovanja mjerodavni su propisi Mađarskog zakona, Građanskog Zakonika, Vladine uredbe 45/2014. (II.26.). O pitanjima usluge Elektroničke trgovine i povezanim uslugama Informacijskog društva mjerodavan je zakon. Nepravilna ili nevažeća pravila ne utječu na druge propise.

Sud u Székesfehérváru je nadležan za provođenje potraživanja koja proizlaze iz ugovora sklopljenog s BioBronz Kft., ovisno o granici vrijednosti.

Prihvaćate uvjete tvrtke BioBronz Kft. pregledavanjem web stranice i slanjem narudžbe. Za potpune informacije pročitajte i druge stavke izbornika.

 

Opći uvjeti poslovanja mogu se preuzeti OVDJE.

 


Ne preuzimamo odgovornost na pismene pogreške koje se nalaze na stranici.

Zadržavamo pravo promjene na svim stranicama www.makeuplaza.com